Magyar érmekkel rajtolt a SUP-vébé

Két érmet szereztek a Hasulyó-testvérek a Kínában zajló SUP-világbajnokság nyitónapján.

A hosszútávú versenyben Hasulyó Brúnó a második, Hasulyó Dániel pedig a harmadik helyen végzett. Ugyanitt a sokszoros maratoni kenuvilágbajnok Kövér Márton a 16. lett. A győzelmet az ausztrál Michael Booth szerezte meg.

A nők ugyanezen versenyében Horváth Noémi kilencedikként zárt, míg a masters +50-es kategóriában Virág Endrét kizárták, mivel a szabályok szerint térdelve legfeljebb ötöt lehet húzni az evezővel, ezzel szemben a magyar versenyző többet húzott.

A nap utolsó versenyszámát, amelyben Horváth Noémi lett volna érdekelt, szombatra halasztották.

„Természetesen az aranyéremért jöttünk, de elégedettek vagyunk ezzel az ezüsttel és a bronzzal is – kezdte Foltán László csapatvezető. – Az utóbbi napokhoz képest mára lehűlt a levegő, feltámadt a szél is, ezért lötyögős volt a víz, két órával később is indult a napi program. Ezek között a körülmények között is remekül mentek azonban a srácok, megoldották a feladatot. Legközelebb vasárnap állunk rajthoz éremesélyekkel a technikai versenyben.”

A tavalyi világbajnokságon, amelyet ugyan nem az ICF szervezett, de gyakorlatilag ugyanez a mezőny vett rajta részt, Hasulyó Dániel aranyérmet nyert a technikai versenyszámban.

The post Magyar érmekkel rajtolt a SUP-vébé appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .