Sporttörténelmi siker a junioroknál

Szenzációs siker! A magyar junior együttes kéziszercsapat a ritmikus gimnasztikázók „Sofia Cup 2019” elnevezésű viadalán a szalag döntőjében aranyérmes lett.

Sporttörténelmi sikert ért el a magyar junior együttes kéziszercsapat a ritmikus gimnasztikázók „Sofia Cup 2019” elnevezésű viadalán Szófiában, ahol szalaggal aranyérmes lett.


A ritmikus gimnasztikázók a héten a bolgár fővárosban mérték össze tudásukat. A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség főtitkárának, Tartóczki Zsuzsának tájékoztatása szerint a Farkas Júlia, Fodor Nadin, Fekete Anita, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza alkotta magyar válogatott nagy tettet hajtott végre, ugyanis az együttes kéziszercsapatok versenyében szalaggal megnyerte a viadalt, ráadásul igen magas, 18.500 pontszámmal. Ezzel a teljesítménnyel maga mögé utasította a sportág olyan nagyhatalmait, mint Oroszország és Bulgária, ilyen magyar eredményre eddig még nem volt példa. Lauber Zsófia, a magyar junior együttes kéziszercsapat vezetőedzője elmondta,  az válogatott szerdán utazott ki a megmérettetés helyszínére, csütörtökön a karikagyakorlatot mutatták be a lányok, pénteken a szalagot, amellyel sikeresen kvalifikálták magukat a szombati döntőbe, ahol nem találtak legyőzőre, így megnyerték a szer fináléját.

Lauber Zsófia, magyar junior együttes kéziszercsapat vezetőedzője: Óriási siker, amit elértek és egyben hatalmas élmény, amit megéltek a lányok ezen a versenyen, hiszen olyan nagyhatalmakat utasítottak maguk mögé, mint az Oroszország, Bulgária és Fehéroroszország. Dicséret illeti a csapatot, hiszen ez zsinórban a harmadik verseny, amikor bejutnak a fináléba illetve érmet hoznak, nagyon büszke vagyok rájuk. Tudni kell, hogy a fő verseny az Európa-bajnokág, illetve a Világbajnokság, és a realitások talaján kell maradni, de ez az eredmény mindenféleképpen jó előjel a későbbiekre.

Eredmény, ritmikus gimnasztika, Sofia Cup 2019, együttes kéziszercsapat, szalag, döntő:

  1. Magyarország – 18.500 pont
  2. Oroszország – 16.600
  3. Bulgária – 16.450

The post Sporttörténelmi siker a junioroknál appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .