Rio 2016 – Megvan az első két doppingeset

Egy görög és egy ciprusi sportolót is kizárt a saját csapata az olimpiáról, mert pozitív eredményt hozott a doppingtesztjük.

dopping

A Görög Antidopping Ügynökségre hivatkozó athéni sajtójelentések szerint egy úszóról van szó. A ciprusi csapatnál egy súlyemelő az érintett. Rajtuk kívül egy görög paralimpikonnal kapcsolatban is felmerült a doppinggyanú.
A Görög Olimpiai Bizottságra hivatkozva azt írta egy athéni napilap, hogy az úszó már össze is csomagolt, elhagyta az olimpiai falut és elindult haza, így a nyitóünnepségen sem vesz részt. A vétkes sportolót júliusban, Athénban ellenőrizték és az A-mintája pozitív eredményt hozott, de a tiltott szer nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Tags:  ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .