EURO-2016 – Hugo Lloris megdönti a francia válogatott csapatkapitányi csúcsát

Hugo Lloris vasárnap 55. alkalommal lesz a francia labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, ezzel az Írország elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőben megdönti az erre vonatkozó csúcsot.

Hugo_Lloris

A 29 éves kapus éppen a jelenlegi szövetségi kapitány, Didier Deschamps rekordját javítja meg, mert minden bizonnyal a kieséses szakasz első körében is ő védi a kontinenstornán házigazdaként szereplő franciák hálóját.
“Ez kellemes, de elsősorban az Európa-bajnokságra összpontosítok, és arra, hogy addig jussunk, ameddig csak lehetséges” – mondta szombaton Lloris.
A legtöbb kapussal ellentétben a Tottenham Hotspur játékosa szinte minden meccsen nyugodt, csendes és visszafogott. Nem kiabál a védőivel, nem integet a partjelzőnek lest reklamálva, nem ünnepli magát önfeledten egy nagy védés után.
“Ő egy nagyon komoly és nagyon jó ember, akit rendkívül tisztelnek a társai. Egy csapatkapitánynak nem örökös kiabálással kell kivívnia a tiszteletet. Az a jó kapitány, aki értelmesen és méltányosan beszél a többiekkel és tiszteli őket. Ő nem kitárulkozó karakter, inkább nyugodt és megfontolt” – mondta Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke.
A világ- és Európa-bajnok francia kapus, Fabien Barthez is úgy vélekedett, hogy Llorisnak megfelelő a hozzáállása, a magatartása és a kisugárzása, Deschamps pedig azért méltatta, mert az elmúlt években egyre érettebbé vált.
A 79. válogatott meccsére készülő Lloris először 2010-ben, az Anglia elleni barátságos mérkőzésen volt a franciák csapatkapitánya. Visszafogott viselkedésére jellemző, hogy szinte suttogva, néha motyogva beszél a sajtótájékoztatókon, éppen ezért máig emlékezetes, amikor a 2014-es világbajnokság pótselejtezőjének visszavágóján, az Ukrajna elleni hazai meccsen igazán felemelte a hangját.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS