EURO-2016 – Öngóllal jutott a negyeddöntőbe a walesi válogatott

A walesi válogatott öngóllal nyert az északír csapat ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombat kora esti nyolcaddöntős mérkőzésén, a párizsi Parc des Princes-ben.
wales-eszakir

A továbbjutó együttes a Magyarország-Belgium párharc győztesével mérkőzik majd a negyeddöntőben Lille-ben, jövő pénteken.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Wales – Észak-Írország 1-0 (0-0)
——————————–
Párizs, Parc des Princes, 44 000 néző, v.: Martin Atkinson (angol)
gólszerző: McAuley (75., öngól)
sárga lap: Taylor (58.), Ramsey (94.), illetve Dallas (44.), Davis (67.)

Wales:
——-
Hennessey – Chester, A. Williams, Davies – Gunter, Allen, Ledley (J. Williams, 63.), Ramsey, Taylor – Vokes (Robson-Kanu, 55.), Bale

Észak-Írország:
—————
McGovern – Hughes, McAuley (Magennis, 84.), Cathcart, Evans – Ward (Washington, 69.), Davis, Evans, Norwood (McGinn, 79.), Dallas – Lafferty

II. félidő:
———-
75. perc: Gareth Bale lőtte be balról a labdát, a középen Robson-Kalu elől tisztázni igyekvő McAuley pedig a saját kapujába passzolt (1-0).

Az északírek veszélyeztettek először, a 10. percben Dallas lőtt pontosan ballal 16 méterről, Hennessey a jobb kapufa mellől ütötte szögletre a labdát. A folytatásban aztán alig akadt helyzet, jobbára a mezőnyben zajlott a játék. A 19. percben a walesiek ugyan betaláltak az északír kapuba, de les miatt a játékvezető nem adta meg a gólt. Három perccel később a túloldalon Ward próbálkozott lövéssel jobbal 20 méterről, Hennessey azonban a kapu fölé tolta a labdát.
Az első félidőben egyáltalán nem volt érzékelhető, hogy egy csoportelsőként és egy csoportharmadikként továbbjutott csapat mérkőzik. Az északírek ugyan valamivel alulmaradtak labdabirtoklásban (42-58 százalék), ugyanakkor kétszer eltalálták az ellenfél kapuját, míg a walesieknek ez addig nem jött össze.
A második félidőben viszont lendületesebben futballozott a walesi válogatott. Az 53. percben Ramsey ívelte az északír kapu elé jobbról a labdát, a jól érkező Vokes pedig a tizenegyes-ponton felugorva a bal kapufa mellé fejelt. Az 58. percben Bale tekert szépen kapura az ő buktatása miatt megítélt szabadrúgásnál, de McGovern nagy vetődéssel hárított. Ezt követően is aktívabb maradt a walesi csapat, amely bő negyedórával a vége előtt kényszerítette ki a győzelmet érő gólt. Az északír válogatott a második félidőben kevés veszélyt jelentett ellenfele kapujára.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS