A 2020-as Budapest-Bamako Rally szervezői módosítani kényszerültek a futam útvonalát

A kormányellenes tüntetések miatt kialakult feszült belpolitikai helyzet következtében Guineában két teljes etapot töröltek a futam szervezői. Kedden reggel kapták a hírt a guineai kormánytól, hogy nem tudják a tervezett szakaszokon szavatolni a résztvevők biztonságos áthaladását, így a szervezők a módosítás mellett döntöttek.

A futam alapítója, Szabó Gál András elmondta, hogy a módosítás oka, hogy Labéban, a 200 ezres városban, az elmúlt napokban az elnök elleni tüntetések zajlottak, és elfajultak az utcai összecsapások.

Megfeszített munkával és a helyi vezetők segítségével sikerült egy teljesen új és biztonságos útvonalat kijelölni a közel 700 részvevő számára. A verseny kategória résztvevői számára pihenőnapok következnek, hiszen jelenleg a biztonság a legfontosabb. Az új útvonalon mintegy 1000 katona vigyáz a részvevők biztonságára. Kiemeleten fontos minden résztvevő számára, hogy megjelenjenek a reggel eligazításokon, mert a legfrissebb, naprakész információkat itt osztják meg a futam szervezői velük.

 

A futam történetében nem ez az első eset, hogy a feszült belpolitikai helyzet miatt a szervezők módosítani kényszerülnek az útvonalon. Mali fővárosába, Bamakoba évek óta nem térhet vissza a futam, mert az ország állandó harcok színterévé vált. „Arra ugyanakkor még nem volt példa, hogy az adott országba történő belépés előtt pár órával kapunk ilyen figyelmeztetést. A helyi hatóságok miden erejükkel azon voltak, hogy segítsenek a probléma megoldásában.” – mondta a futam alapítja, Szabó Gál András.

Mostanra mindenki tudja, hogy merre biztonságos haladnia, és február 15-én, szombaton a futam résztvevői már Sierra Leonében lesznek, és két rövidebb etap után vasárnap érkeznek Freetownba, a futam céljába.

The post A 2020-as Budapest-Bamako Rally szervezői módosítani kényszerültek a futam útvonalát appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .