A FIFA megerősítette, kizárták a Honvédot az igazolásokból – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd csapatát anyagi gondok sújtották a közelmúltban…

A Sportal utánajárt annak a híresztelésnek, hogy a nemzetközi szövetség a korábbi játékosainak való tartozásai miatt kizárta az átigazolási időszakokból a Budapest Honvédot, melyet a lap érdeklődésére a FIFA megerősített:

“Megerősítjük, hogy a Vitarendezési Bizottság (Dispute Resolution Chamber) 2023. október 30-án hozott döntése értelmében a klubot kizárjuk az új játékosok – akár hazai, akár nemzetközi – regisztrálásából egészen addig, amíg az esedékes összeget ki nem fizetik az érintettnek. Az eltiltás maximális időtartama legfeljebb három teljes és egymást követő regisztrációs időszakra terjed ki” – olvasható a FIFA válasza.

Bár a Honvédot jelen állás szerint komoly büntetéssel sújtották, amint az a FIFA válaszából kiderült, amennyiben rendezik az elmaradt összegeket, a büntetést törlik.

A Sportal úgy tudja, hogy a kispestiek heteken belül egy fontos, új támogatót jelenthetnek be, amely bizonyára a felmerült tartozások törlesztésében is segédkezhet.

fociclub

A A FIFA megerősítette, kizárták a Honvédot az igazolásokból – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.