A Lazio bejelentést tett vezetőedzője jövőjéről – HIVATALOS

A minap megjelent sajtóhírek után az olasz bajnokságban (Serie A) gyengélkedő Lazio bejelentést tett vezetőedzője helyzetéről…

(Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto via Getty Images)

A Lazio a szerda délelőtti órákban hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy Maurizio Sarri lemondott a csapat vezetőedzői posztjáról, melyet a vezetőség elfogadott.

A korábban többek közt a Napolit, a Juventust és a Chelsea-t irányító 65 éves szakember közel három éve volt a Lazio edzője. Sarri az előző szezonban az olasz bajnokság második helyéig kormányozta a fővárosiakat a scudettót utcahosszal megnyerő Napoli mög, azonban az aktuális idényben jóval kiegyensúlyozatlanabbul teljesítettek. A tréner összességében 137 mérkőzésen ült a “sasok” kispadján, a csapat ebből 65 meccset nyert meg és 42-t vesztett el 30 döntetlen mellett.

A Lazio az utolsó négy tétmérkőzését elvesztette, miután a Bayern München elleni BL-nyolcaddöntős vereség mellett az utolsó három bajnokiján kikapott. Az előző idényben második helyen végző csapat így 28 forduló után ötvenszázalékos mérleggel csak a kilencedik helyen tartózkodik.

“A klub köszönetet mond az edzőnek az elért eredményeiért és az általa végzett munkáért, és sok sikert kíván neki a szakmai és emberi életében” – olvasható a Lazio bejelentésében.

A római klub közleményéből kiderült, hogy a továbbiakban az eddigi asszisztensedző, Giovanni Martusciello fogja irányítani a csapatot.

fociclub

A A Lazio bejelentést tett vezetőedzője jövőjéről – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.