A nemzetközi vereség után menesztették a San Lorenzo edzőjét – HIVATALOS

A Libertadores-kupa legutóbbi fordulójában elszenvedett vereség után megköszönték az argentin San Lorenzo edzőjének munkáját…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A San Lorenzo bejelentette, hogy felbontotta Rubén Insúa vezetőedző és stábtagjainak szerződését, így valamennyien távoztak a klubtól.

A 62 esztendős tréner 2022 májusa óta 99 mérkőzésen vezette a Ciclónt, amely a kezei alatt 37 mérkőzést nyert meg és 20-at vesztett el 42 döntetlen mellett. A San Lorenzo a tavalyi hagyományos argentin bajnoki kiírásban még az előkelő harmadik helyen végzett, azonban a Copa de la Liga Profesional előző, 2023-as kiírásában nem jutott be a rájátszásba, és a jelenleg zajló felvonásban sem fog.

A San Lorenzo az aktuálisan futó idényben 13 meccsen mindössze 15 pontot szerzett, miután csak három mérkőzést nyert meg, míg a Libertadores-kupában az első két meccsén egy pontot gyűjtött be a Palmeiras elleni döntetlennel.

Insúa korábban számtan dél-amerikai csapat kispadján fordult meg: a teljesség igénye nélkül az ecuadori Barcelona SC, a kolumbiai Deportivo Cali, a perui Binacional és a bolíviai Bolívar edzője is volt, Argentínában a mostani munkája előtt a Talleres Córdoba kispadján tevékenykedett 2008-ban. Emellett igazi klublegenda az egykori 15-szörös bajnoknál, hiszen 1978 és 1985 között több mint 200 tétmeccset játszott a klub színeiben, 2002-2003 táján pedig már edzőként is irányította az együttest. Sőt, 2002-ben az ő segítségével nyerték meg az akkor újonnan életre hívott Copa Sudamericana első kiírását.

César Luis Merlo információi szerint a San Lorenzo legfőbb kiszemeltje az LDU Quitótól a közelmúltban távozó Luis Zubeldía lenne Insúa pótlására.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A A nemzetközi vereség után menesztették a San Lorenzo edzőjét – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.