Argentin edzőt nevezhetnek ki Ronaldo brazil csapata élére – sajtóhír

Megbízható dél-amerikai sajtóinformációk szerint Ronaldo brazil csapata argentin edző kinevezését fontolgatja…

(Photo by Matias Baglietto/NurPhoto via Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a brazil első osztályban szereplő Cruzeiro megkezdte a hivatalos tárgyalásokat Fernando Gago vezetőedzői kinevezéséről.

A 37 éves egykori kiváló argentin védekező középpályás október elején önként mondott le a Racing Club irányításáról az Independiente elleni elvesztett rangadó után, mindez a második edzői megbízatása volt. Gago azelőtt 2021-ben fél éven át az Aldosivi edzője volt.

A fiatal tréner 2021 októberétől két éven át vezette előző csapatát, amely a 2022-es Liga Profesionalban egy hajszállal maradt le a végső győzelemről és lett második, miközben megnyerte a “nemzetközi” Szuperkupát és a Trofeo de Campeonest a Boca Juniors legyőzésével. Az egykori válogatott labdarúgó 109 mérkőzésen irányította a Racingot, amely ezalatt 53 győzelmet és 30 döntetlent ért el 26 vereség mellett.

A brazil Ronaldo által igazgatott Cruzeiro újoncként a 14. helyen végzett a brazil országos bajnokság 20 csapatos mezőnyében.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Argentin edzőt nevezhetnek ki Ronaldo brazil csapata élére – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.