Az MLS-be szerződött a világbajnok kapus – HIVATALOS

Az elmúlt napokban megjelent hírekkel összhangban, az MLS 2022-es bajnoka szombaton bejelentette a világbajnok kapus szerződtetését…

(Photo by Andrew Kearns – CameraSport via Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Los Angeles FC megerősítette, hogy a 2024-es szezonra szerződtette a Tottenham-től távozó rutinos kapus, Hugo Llorist, akivel a megállapodás opcionálisan további két évvel meghosszabbítható.

A 37 éves francia hálóőr hazájában az OGC Nice és az Olympique Lyon csapatában védett fiatalon, majd 2012-től egészen mostanáig a londoniak alkalmazásában állt. Lloris ez idő alatt 447 tétmérkőzésen védte a Spurs kapuját, tagja volt a 2019-ben BL-döntőt játszó együttesnek. Hosszú éveken át csapata első számú kapusa volt, azonban Guglielmo Vicario múlt nyári érkezésével kegyvesztetté vált, így új csapatot keresett magának.

Lloris 2008 és 2022 között 145 mérkőzésen lépett pályára a francia válogatottban, mellyel a legnagyobb sikere a 2018-as vb-győzelem volt. A 2022-ben elvesztett finálét követően lemondta a nemzeti csapatban való további szereplést.

“Hugo vitathatatlanul generációja egyik legsikeresebb kapusa, ráadásul született győztes. Nagyon örülünk annak, hogy pályafutása következő állomásaként minket választott. Példátlan vezetői tapasztalata van a labdarúgás legmagasabb szintjéről, és tudjuk, hogy ez hozzásegítheti klubunkat a további trófeák megszerzéséhez. A Tottenhamnek szeretnénk köszönetet mondani az együttműködésért” – nyilatkozta az LAFC társelnöke és vezérigazgatója, John Thorrington.

A bajnokság mezőnyéhez 2018-ban csatlakozó LAFC 2022-ben bajnok lett, 2023-ban azonban elvesztette a nagydöntőt a Columbus Crew ellen.

fociclub

A Az MLS-be szerződött a világbajnok kapus – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.