Az olasz válogatott támadójával erősíthet nyáron a Juventus – sajtóhír

Az olasz sajtó információi szerint a Juventus érdeklődik a Genoa támadójának nyári leigazolása iránt…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

A Tuttosport beszámolói szerint a Juventus vezetősége komolyan kiszemelte magának a Genoa  olasz válogatott támadója, Mateo Retegui megszerzését az előttünk álló nyári átigazolási időszakban.

A 24 éves csatár Argentínában látta meg a napvilágot, olasz felmenői révén azonban Olaszországba szerződött és a közelmúltban az olasz válogatott invitálását is elfogadta. Retegui a River Plate utánpótlásában kezdte pályafutását, majd miután nem marasztalták az ősi riválisnál Boca Juniorsnál kötött ki, de a felnőttek közt nem sokat bizonyíthatott náluk. Argentínában az Estudiantes La Plata és a Talleres Córdoba után utoljára a Tigrében szerepelt kölcsönben, ahol a 2022-es Liga Profesional gólkirálya lett 19 találattal, a 2023-as idényben pedig 21 pályára lépés alatt 11-szer talált be.

Ezt követően tavaly nyáron szerződött a Grifonihoz, és Alberto Gilardino várakozáson felül teljesítő csapatában 23 bajnokin eddig hatszor vette be az ellenfelek kapuit. Retegui emellett az olasz válogatottban is állandó szereplővé vált, és a csatárgondokkal küzdő csapat színeiben tavaly óta hat hivatalos mérkőzésen négy gólt szerzett.

fociclub

A Az olasz válogatott támadójával erősíthet nyáron a Juventus – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.