Newcastle: a Real Madrid ‘elfeledett’ középpályása érkezhet a nyáron? – sajtóhír

Egybehangzó angol és spanyol beszámolók szerint a Newcastle United együttese szívesen szerződtetné a Real Madrid középpályását, a spanyol fővárosban alig-alig játéklehetőséghez jutó Dani Ceballost.

A 27 esztendős technikás középpályás, akit a Mundo Deportivo című lap találóan ‘elfeledett’ futballistának is nevezett (utalva arra, hogy Ceballos a mostani szezonba 21 tétmérkőzésen mindössze 505 percet tölthetett a pályán a blancóknál – a szerk.), a beszámolók szerint mostanra megelégelte helyzetét a Real Madridnál, és a több játéklehetőség reményében elhagyná a klubot, és szívesen játszana újra az angol Premier League-ben.

A hírek szerint a Newcaslte kész szerződtetni a korábbi Arsenal játékost (a 2019/20 és 2020/21-es szezont töltötte az “ágyúsoknál” kölcsönben – szerk.), akit érdemei és főképp türelme elismeréseként a Real Madrid is kész elengedni a nyáron.

Dani Ceballos helyzete igencsak ‘különlegesnek’ nevezhető a spanyol fővárosban, ahol öt szezon alatt eddig 141 találkozón lépett pályára, jó pár címet bezsebelve: kétszeres Bajnokok Ligája-győztesnek -, háromszoros klubvilágbajnoknak -, kétszeres Európai Szuperkupa-győztesnek -, és háromszoros spanyol Szuperkupa-győztesnek vallhatja magát; egy-egy alkalommal spanyol bajnokságot és spanyol Király-kupát is nyert a Real Madriddal.

A 13-szoros spanyol válogatott középpályás szerződése 2027 nyaráig szól a Realnál, sok mindent elmond karrierje alakulásáról, hogy egykoron 45 millió eurós piaci értékét mára 8 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt.

fociclub

A Newcastle: a Real Madrid ‘elfeledett’ középpályása érkezhet a nyáron? – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.