Portugál edzőt nevezhet ki az AC Milan – sajtóhír

Az új edzőt kereső AC Milan az olasz sajtó szerint megtalálta a legfőbb kiválasztottját…

(Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

A SportItalia információi szerint az idény végéig a Lille OSC csapatát irányító Paulo Fonseca veheti át nyártól az AC Milan kispadját, ahonnan minden bizonnyal távozni fog a csapattal korábban bajnoki címet nyerő Stefano Pioli.

Az 58 éves tréner 2019 októbere óta csaknem 250 mérkőzésen vezette a Rossonerit, a csapat pedig az irányításával megnyerte a Serie A 2021-2022-es kiíyrását, tavaly pedig BL-elődöntőt jtátszott, azonban az idei szezon hullámzó teljesítménye úgy tűnik, hogy a végleges elváláshoz vezet. Pioli vezetésével az AC Milan ebben a szezonban kiesett a Bajnokok Ligája csoportköréből és az Európa-ligába átkerülve is már a negyeddöntő a végállomást jelentette, miközben a bajnokságban a második hely lehet a legtöbb, amit elérhetnek a városi rivális Inter mögött.

Az újonnan kiszemelt Fonseca dolgozott már Olaszországban, hiszen 2019 és 2021 között az AS Roma vezetőedzője volt. Fonseca azt megelőzően hazájában az FC Porto (2013-2014) és a Sporting Braga (2015-2016) mestere is volt, de irányította a Sahtar Donyeck (2016-2019) csapatát is. A Lille-nél 2022 nyarán nevezték ki, az előző idényben ötödikek lettek, a mostaniban pedig a negyedik helyen állnak a francia bajnokságban.

Ugyanakkor a francia sajtó szerint az Olympique Marseille szintén Fonsecát szeretné kinevezni a kispadjára.

fociclub

A Portugál edzőt nevezhet ki az AC Milan – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.