Biztató formában kezdte az idényt Gulyás Michelle

MH/MTI
2024. február 12. hétfő. 20:53

A negyedszer bajnok Gulyás Michelle jó vívással, 23 győzelemmel és 12 vereséggel alapozta meg még pénteken a versenyét. Hétfőn a lovas pályán hibátlanul ment végig, majd az uszodában 2:10.90 perccel a legjobb időt érte el 200 méteren, végül a kombinált számban pontosan célzott és jól is futott, 11:12.68 perccel a hatodik legjobb volt, végül nagy fölénnyel zárt az élen a brit Emma Whitaker és Kerenza Bryson előtt. Erdős Rita ötödikként, Guzi Blanka hatodikként futott a célba, így övék lett a magyar bajnoki ezüst-, illetve bronzérem.
„Tudtam, hogy fizikailag nagyon jó állapotban vagyok, szerintem még soha nem volt olyan komoly alapozásom, mint most – nyilatkozott az MTI-nek a már olimpiai kvótás Gulyás Michelle. – A fizikai számokban szerettem volna visszajelzést, hogy nemcsak az edzéseken, versenyen is látszik a fejlődésem A tavalyi versenyeim főként a fizikai számaimon múltak, úgyhogy végre jó érzéssel kezdtem az évet.”
Gulyás elmondta, hogy a tervek szerint utazik majd az első világkupaversenyre, Kairóba, aztán az itthoni vk-n szerepel, és az azokon elért eredmények alapján dől majd el, hogy indul-e még egy világkupán vagy csak a vk-döntőn.
A budapesti viadal válogató is volt, eldőlt, hogy kik folytathatják a küzdelmet az idei világversenyeken való részvételért, olimpiai kvótaszerzésért. A négy kiemelt, Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Barta Luca és Bauer Blanka mellé a januári, kairói nemzetközi versenyen és a mostani viadalon elért eredmények alapján Erdős Rita és Simon Sarolta csatlakozott, míg Alekszejev Tamara és Réti Kamilla kiesett ebből a versengésből. A bajnoki sorrenben Réti 9., Simon 11., Bauer 13., Alekszejev 15. lett.
Az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világkupa sorozat március elején kezdődik Kairóban. Áprilisban Ankarában, illetve Budapesten, májusban Szófiában rendeznek egy-egy fordulót, és abban a hónapban lesz a vk-döntő is, ugyancsak Ankarában. A világbajnokságra – amelyen három ötkarikás kvótáért lehet majd küzdeni a férfiaknál és a nőknél is – június közepén kerül sor a kínai Csengcsouban. Az olimpia előtt, július második hetében pedig Budapesten rendezik az Európa-bajnokságot.

Fedett pályás nemzetközi verseny. Nők:
1. Gulyás Michelle (UTE) 1459 pont
2. Emma Whitaker (brit) 1447
3. Kerenza Bryson (brit) 1445 …
5. Erdős Rita (Triton SC) 1434
6. Guzi Blanka (DVTK) 1431
Ob, csapatverseny:
1. Trion SC (Erdős Rita, Mészáros Emma, Ormándi Rebeka)
2. MAFC (Réti Kamilla, Tajta Sára, Bágyi Emese)
3. BHSE (Dulai Kinga, Zemán Zóra, Nyerges Réka)

Írta a Magyar Hírlap