Bundesliga: a Dortmund kölcsönvette a Chelsea holland tehetségét! – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Dortmund hivatalos csatornáin számolt be arról, hogy kölcsönvette a Chelsea tehetséges holland védőjét, Ian Maatsent…

A Borussia Dortmundnál tölti a szezon második felét a Chelsea 21 éves szélső hátvédje, nevezetesen Ian Maatsen. A megállapodás nem tartalmaz vételi opciót, ráadásul a klub 2028 nyaráig meghosszabbította a szerződését. 

Ian Maatsen 2018 nyarán a PSV Eindhoven akadémiájáról került a Chelsea utánpótlásába. A felnőttek között a 2019/2020-as idény során debütált egy Ligakupa mérkőzésen. Később megfordult kölcsönben a Charltonban, a Coventry Cityben és a Burnleyben. Az aktuális szezonban 15 tétmérkőzésen jutott szóhoz Pochettino kezei alatt, viszont többnyire csereként. Többszörös holland utánpótlás válogatott, már a felnőtt nemzeti együttesbe is kapott meghívót. A holland U17-es válogatott tagjaként Eb-t nyert, a döntőben ő is betalált. 

fociclub

A Bundesliga: a Dortmund kölcsönvette a Chelsea holland tehetségét! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.