Eldőlt, hol folytatja Luis Suárez

Dél-amerikai sajtóinformációk szerint a veterán uruguayi támadó a naptári esztendő végén elhagyja jelenlegi állomáshelyét és megállapodott új csapatával…

(Photo by Pedro H. Tesch/Getty Images)

César Luis Merlo megerősítette, hogy a brazil Grémiótól távozó Luis Suárez 2024. január 1-jétől egy+egy éves szerződést fog kötni az MLS-ben szereplő Inter Miamival, miután a felek minden részletben megegyeztek egymással.

A 36 éves uruguayi támadó a 2023-as Gaúcho-bajnokságban 12 mérkőzésen hét góllal segítette állami bajnoki címhez csapatát, míg a jelenleg is zajló országos bajnoki kiírásban 26 mérkőzés alatt tíz gólt és tíz gólpasszt jegyzett.

“Luis Suárez az év végén távozik, nem marad velünk tovább Hiányozni fog, hiszen egy pótolhatatlan játékos. Hatalmas kiváltság volt, hogy együtt dolgozhattam vele” – nyilatkozta néhány hete a Grémio edzője, Renato Gaúcho.

Suárez a 2006 és 2022 között zajló európai karrierje során a Groningen, az AFC Ajax, a Liverpool, a Barcelona és az Atlético Madrid csapataiban szerepelt, tavaly ősszel tért vissza a dél-amerikai kontinensre nevelőcsapatához, az uruguayi Nacionalhoz. A veterán 16 meccsen nyolc gólt szerzett a montevideóiaknál, miközben bajnoki címhez segítette csapatát, így a kilencedik elsőségét szerezte karrierje során a negyedik különböző csapatával.

Suárez a leendő csapatánál újra együtt futballozhat egykori barcelonai játszótársaival, Lionel Messivel, Sergio Busquets-cel és Jordi Albával.

fociclub