Vas Barnabás nyerte a Koppenbergcross junior futamát!

Mindössze három nappal az maasmecheleni cyclo-cross világkupa-futamot követően – melyen Barnabás az előkelő harmadik helyen végzett – rajtolt el a 2023-2024-es, nyolcfordulós X2O Badkammers Trofee-sorozat, ráadásul rögtön egy tradicionális viadallal, az oudenaarde-i Koppenbergcross megmérettetésével.

A világ egyik legnehezebb cyclo-cross versenyeként is számon tartott kihívás legfőbb nehézségét az adja, hogy a kerékpárosoknak a Flandriai Körről is jól ismert, helyenként 22%-os meredekséggel bíró, kockaköves emelkedőt is abszolválniuk kell.

A közel hatvan fős mezőnyből kitűnt a Cube-Csömör magyar kiválósága, aki végig magabiztosan versenyezve, a tavalyi negyedik helyén jócskán javítva, közel egy perc előnnyel győzedelmeskedett riválisaival szemben. Másodikként a belga Thorben Allaer, míg harmadikként a finn Kasper Borremans ért célba. Sikerével a még mindig csak tizenhét esztendős Vas harminc UCI világranglista pontot is bezsebelt.

A cyclo-cross mezőny figyelme innentől már a franciaországi Pont-Cháteau-re irányul, ahol november 3. és 5. között rendezik meg a szakág Európa-bajnokságát.

EREDMÉNY

Magyar Kerékpáros Szövetség