Elégedetlen Carlo Ancelotti a döntetlennel

SM
2024. április 10. szerda. 11:21

A fordulatos, gólokban gazdag madridi találkozón a Manchester City gyors vezetését követően a Real Madrid hamar fordított, a folytatásban pedig több lehetősége is kínálkozott előnye növelésére, de helyzeteit kihagyta. A második félidő közepén Josep Guardiola együttese fordítani tudott. A spanyolok aztán egy szépségdíjas találattal egyenlítettek, de előnyt nem tudtak szerezni a visszavágóra, amely a meccs után érezhetően bosszantotta az edzői karrierje 200. BL-mérkőzésén szerepelt Ancelottit.
„Nyerhető mérkőzés volt a mai, megvolt a lehetőségünk, hogy 3–1-re vezessünk, igaz, 2–3 után el is veszíthettük volna a találkozót, ha nincs meg az erőnk ahhoz, hogy egyenlítsünk” – nyilatkozta a 64 éves szakember, akinek bevallása szerint a lefújáskor „keserédes” érzései voltak. „Nagyon tetszett, amit a csapatomtól láttam, különösen a játékfelfogás, a bátorság és az egyéniség. A második mérkőzésen ugyanilyen játékot tervezünk, aztán meglátjuk, az mire lesz elég” – jegyezte meg az olasz tréner.
Josep Guardiola kollégájánál érthetően elégedettebb volt az eredménnyel, annak ellenére, hogy csapata kétszer is vezetett a meccsen.
„Közönségszórakoztató volt, méltó a Bajnokok Ligájához. Három gólt rúgtunk a Bernabéuban, amelyre kevés angol csapat képes. Ez egy olyan eredmény, amelyre büszkék lehetünk. A második félidő mindhárom gólja fantasztikus volt. Átvettük a vezetést, de egyenlíteni tudtak, ilyen a futball” – mondta a katalán szakember, aki visszavágóról is beszélt, hangsúlyozva, hogy a hazai pálya nagy segítségükre lehet a jövő héten.
„Nyilván ha választhatnék, akkor mindig szívesebben játszanék a Real elleni párharcban hazai pályán a visszavágón, mint a Bernabéuban. Az eredmény kedvező, de azt nem tudom, hogy ezzel most esélyesebbek vagyunk-e a Realnál. Annak lesz nagyobb esélye a jövő héten, aki rá tudja erőltetni az akaratát a másikra, viszont ebben biztos, hogy óriási segítségünkre lesz a közönségünk” – mondta Guardiola.
A Real–Manchester City párharc sorozatban a harmadik szezonban jött létre a BL-ben, mivel a két együttes tavaly és tavaly előtt is megküzdött egymással, mindkétszer az elődöntőben. A továbbjutó hódította el később a trófeát, 2022-ben a Real, tavaly pedig a City.

Írta a Magyar Hírlap