Élet+Stílus: Rasszista megjegyzéseket kapott az FTC egyik francia kézise

Tavaly augusztusban egyébként éppen az FTC focicsapatának szurkolói mutattak rasszista magatartást, akkor az UEFA meg is büntette a klubot. Hasonlóra már 2014-ben is volt példa, míg legutóbb éppen egy évvel ezelőtt, a Slovan Bratislava elleni hazai találkozó után sújtotta az UEFA pénzbüntetéssel és szaktorbezárással a zöld-fehér klubot. Pedig Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke 2021 szeptemberében egy videót is közzétett arról, hogyan kellene sportszerűen szurkolniuk a fradistáknak.

„Az FTC minden rendelkezésére álló eszközzel és módon több mint egy évtizede folyamatosan küzd a kirekesztés minden formája ellen, ezért klubunk most kiáll sportolója mellett, elítéli a kirekesztés eme formáját, valamint megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy hasonló atrocitás ne történhessen meg a jövőben” – írták az eset kapcsán.
A Fradi vasárnap Bukarestben játszott a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, és 23-20-ra győzött.
Az FTC szerint a mérkőzés telt ház előtt, kiváló hangulatban zajlott, a hazai klub végig korrekten járt el a rendezés során. A problémás rasszista beszólások már a meccs lefújása után történtek.
Néhány román szurkoló rasszista megnyilvánulásokat tett az FTC női kézilabdacsapatának olimpiai bajnok francia játékosa, Béatrice Edwige felé – közölte a magyar klub.

A klub kiállt a játékosa mellett.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Rasszista megjegyzéseket kapott az FTC egyik francia kézise bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.