Élvonal: A ZTE a Puskás Akadémia otthonában is nyert

MH/MTI
2024. február 7. szerda. 22:58

Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést: a videobíró Nagy Zsoltnál vett észre egy kezezést a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Antonio Mance értékesítette magabiztosan. Tovább támadott a Puskás Akadémia, de a felcsútiak a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztak. A ZTE játékosainak a védekezés mellett kontrákra is volt ereje, ám a szünetig újabb gólt nem szereztek.

Fordulást követően rögtön egyenlíthetett volna a hazai csapat, Szendrei Norbert azonban a gólvonalon mentette Gruber Zsombor lövését. Negyedóra elteltével Dombó Dávid védett ziccert, az ellentámadásból Yohan Croizet sem tudott az üres kapuba találni. Tovább próbálkozott a Puskás Akadémia, Jakub Plsek keresztlécre fejelt labdájánál közel jártak az egyenlítéshez, de a kapuba nem tudtak betalálni, így a ZTE elvitte a három pontot Felcsútról.

OTP Bank Liga, 19. forduló: Puskás Akadémia FC – Zalaegerszegi TE FC 0-1 (0-1) Pancho Aréna, v.: Erdős
gólszerző: Mance (15., 11-esből)

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Szolnoki, Stronati, Ormonde-Ottewil (Bévárdi, 56.) – Corbu, Favorov (Vékony, 83.) – Komáromi (Slagveer, 76.), Nissila (Plsek, a szünetben), Nagy Zs. – Puljic (Gruber, a szünetben)

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Várkonyi, Evangelu, Szafronov – Szendrei N., Mim (Csóka, 94.), Sankovic, Bedi, Medgyes (Kiss B., a szünetben) – Mance, Croizet (Meshack, 75.)

Kisvárda Master Good-Fehérvár FC 1-2
Puskás Akadémia FC-Zalaegerszegi TE FC 0-1
kedden játszották:
Újpest FC-Debreceni VSC 1-2
Ferencvárosi TC-MTK Budapest 5-1
csütörtökön játsszák:
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 16.00
Kecskeméti TE-Diósgyőri VTK 20.00

Írta a Magyar Hírlap