Varga Zsolt: sok erőt adhat egy ilyen győzelem

MH/MTI
2024. február 7. szerda. 23:59

„Bár az elején két negyeden keresztül jó volt a védekezés, összességében nem egy jó játékkal nyertünk ma. Viszont az, hogy vissza tudtunk jönni és így győztünk, az nagyon fontos. Az ilyen meccseken keresztül leszünk újra egységes csapat. A játékunk ritmusa még alacsonyabb állapotban van, közel sem százszázalékos” – nyilatkozta az MTI-nek Varga Zsolt, aki szerint ha az ilyen meccseken túljut a csapat, akkor az visszaadja a játékosoknak a megfelelő állóképességet.

„Támadásban sokszor lassan értünk fel, nem találtuk azokat a pontokat, ahol meg tudtuk volna őket törni, nyilván ők is sokat készültek belőlünk. Ugyanakkor dolgozunk tovább, az elmúlt hetekben inkább a védekezésen volt a hangsúly, látjuk, min kell változtatni” – mondta a szövetségi kapitány. „Egy ilyen stresszes meccs nagyon sokat kivesz a játékosokból, viszont az, hogy ilyen körülmények között nyertünk, hogy visszajöttünk másfél perccel a vége, az nagyon sok erőt adhat”.

A mérkőzés egyik legjobbja Vámos Márton volt, aki azon túl, hogy megszerezte karrierje 300. gólját a válogatottban, számos remek védekezést mutatott be, köztük az egyenlítéshez hozzájáruló kulcsfontosságú labdaszerzést.
„Igazság szerint inkább a védekezések miatt marad emlékezetes ez a győzelem. A csapatnak is nagyon fontos a koncentráltság a védekezésben, nekem is nagyon kellett figyelnem, hiszen az olaszoknál Di Fulvio, Cannella, vagy Di Somma személyében a világ legjobbjai játszanak az oldalamon. Örülök, hogy jól sikerült” – mondta a kétszeres világbajnok balkezes játékos, aki hozzátette, belülről egy kissé „fáradtkásnak” érezte a mérkőzést, melyen saját magát sem érezte fizikálisan százszázalékosnak.

„A koncentráltság volt, ami átsegített minket a nehéz pillanatokon. Ez remélem, egyfajta erőt is ad nekünk a folytatásra, mert megmutattuk, hogy van tartásunk és nincs elveszett mérkőzés. Ezt mondtam a többieknek is kétgólos hátrányban” – mondta Vámos.

A magyarok megszakították rossz sorozatukat az olaszokkal szemben, akiket világbajnokságon ezt megelőzően legutóbb 2003-ban a barcelonai döntőben győztek le.

Írta a Magyar Hírlap