Fernando Alonso még legalább két évig a Forma–1-ben marad

Fernando Alonso további két évre, 2026 végéig szóló szerződéshosszabbítást írt alá az Aston Martin F1-es csapatával csütörtökön. Ez azt jelenti, hogy a kétszeres spanyol Forma–1-es világbajnok 45 éves korában is versenyezni fog, és nem lesz sem a Red Bull, sem a Mercedes pilótája a következő években – írta meg a hirado.hu.

A 42 éves Alonso, akinek a szerződése az évad végén lejár, legalább 2026-os idény végéig marad a silverstone-i székhelyű gárdánál – számolt be a BBC Sport.

Mike Krack csapatvezető szerint a kétszeres spanyol világbajnok éhesebb a sikerre és jobban vezet, mint valaha, azon kívül fittebb, mint valaha. Teljesen elkötelezett az iránt, hogy az Aston Martint versenyképes csapattá tegye.

„Az elmúlt hónapokban folyamatosan egyeztettünk, és Fernando állta a szavát: amikor eldöntötte, hogy folytatni akarja a versenyzést, először velünk tárgyalt. Fernando megmutatta, hogy hisz bennünk, és mi is hiszünk benne” – tette hozzá Krack.

A 42 éves oviedói születésű pilóta a csütörtöki bejelentéssel egyúttal cáfolta az elmúlt hetekben szárnyra kelt pletykákat, miszerint a Red Bull, illetve a Mercedes komolyan érdeklődött volna iránta.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap