Flatland kupa Sátoraljaújhelyen

Május 18-án Sátoraljaújhely Jégcsarnokában rendezték meg a Hungarian Flatland Cup második fordulóját. Sátoraljaújhely, az ikonikus flatlandes város, amely már több világbajnokot kinevelt, kiváló helyszínt biztosított a versenynek. A jégcsarnok hatalmas mérete lehetővé tette, hogy a versenyzők gyakorolhassanak akár a versenyek ideje alatt is.

A versenyt Pásztor Gábor az elismert helyi BMX-es szervezte, aki a SportZone SE eseménynek adott otthont a városában. A délután kezdődő versenyek egészen estig tartottak, több kategóriában mérhették össze tudásukat a résztvevők.

A Junior B kategóriában egyetlen versenyző, Pásztor Áron indult, aki a feltörekvő sátoraljaújhelyi generációt képviseli. A Junior kategóriában Kádár Péter magabiztos pinky és mc circle kombinációkkal nyert, kevés hibával. Második helyen Bíró Árpád végzett, aki sokat fejlődött az utóbbi időben, és szorosan követte őt Kátai Simon Ákos.

A lányok között Várkonyi Eszter győzedelmeskedett stabil elsőkerekes és old school futamával, amelyekből a decade sem maradt ki. Második helyen Molnár Noémi végzett, aki a BMX parkban már jól ismert, de néha kipróbálja magát a flatlandben is.

Az Open kategóriában Bozsó Csaba emelkedett ki nehéz fék nélküli katapult kombinációival a térd sérülése ellenére is remekelt. Bordács Attila biztosra ment és két stabil körrel a második helyen végzett, míg Varga Tamás, akit régóta nem láttunk versenyezni, a harmadik helyet szerezte meg.

A Master kategóriát két újonnan csatlakozó fiatal versenyző uralta. Kriston Patrik és Thuránszky Levente között nagyon szoros meneteket láthattunk, mindketten kevés hibával versenyeztek. Végül Patrik nyerte az aranyérmet, Levente az ezüstöt, őket pedig az old school stílusban bringázó Markóth Szabolcs követte.

Az Elite Women kategóriában két versenyző indult, akik szinte hibátlanul teljesítettek. Végül Mondics Anna győzött, alig lemaradva pedig Kádár Veronika állhatott a dobogó második fokára.

Az Elite Men kategóriában is két versenyző mérte össze tudását. A helyi származású Kaposvári Martin rendkívül nagyot fejlődött az utóbbi időszakban, magabiztos és nyugodt stílusban adta elő futamát és két hihetetlenül stabil körrel győzött. Így Sátoraljaújhely újabb éremmel gazdagodott. Őt Bordás Ákos követte a dobogón, aki előbb boka-, majd később vállsérülést szenvedett a nap folyamán, ami miatt sajnos néhány hibát vétett.

A verseny fantasztikus hangulatban telt, a helyiek vendégszeretete példamutató volt. Jó volt látni, hogy sok régi biciklis is tiszteletét tette a rendezvényen. Köszönet a szervezőknek, remélhetőleg folytatódik ez a pozitív tendencia, és a jövőben is sokszor rendeznek majd itt versenyt.

EREDMÉNY

2024szo18máj10:00Hungarian Flatland kupasorozatHFC 2. fordulóSátoraljaújhely Kalandpark (Jégcsarnok)SzakágBMX FreestyleKategóriaMKSZ Magyar Kupa

Magyar Kerékpáros Szövetség