Gólerős ír középpályás csatlakozhat a magyar válogatotthoz – sajtóhír

Ír sajtóbeszámolók szerint a magyar válogatott honosítani szeretné a Blackburn Rovers gólfelelősét…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Az Irish Examiner értesülései szerint a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi fontolóra vette a Blackburn Rovers ír középpályása, Sammie Szmodics foglalkoztatását. A lap konkrétan úgy fogalmaz, hogy a szövetségi kapitány meghívta a magyar nemzeti együtteshez a magyar nagypapával rendelkező labdarúgót.

A cikk szerint a magyar válogatott azt használhatja ki, hogy Szmodics korábban útlevélproblémák és vállsérülés miatt még soha nem lépett pályára az ír válogatottban, így a szabályok szerint még van lehetősége másik válogatottban szerepelni.

A 28 éves támadó középpályás kimagasló idényt fut, hiszen 25 mérkőzésen szerzett 16 góljával vezeti az angol másodosztály góllövőlistáját. Szmodics minden sorozatot figyelembe véve 19 gólt szerzett a 2023-2024-es szezonban, hiszen néhány hete az FA-kupában mesterhármast lőtt.

A gólveszélyes labdarúgó pályafutása legjobb szezonját jegyzi, korábban a Peterborough United színeiben egy osztállyal lejjebb, a League One 2020-2021-es idényében 42 pályára lépés alatt 15 találatig jutott. Szmodics az elmúlt évek során több angol másod- vagy harmadosztályú csapatnál megfordult, a Roversnél a második szezonját tölti.

fociclub

A Gólerős ír középpályás csatlakozhat a magyar válogatotthoz – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.