Három edző jelölt a Napoli kispadjára – sajtóhír

Az olasz bajnokság (Serie A) előző kiírását megnyerő Napoli együttesét három edző irányította a 2023-2024-es idényben, de ismét váltani fognak…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Gianluca Di Marzio információi szerint a Napoli gőzerővel keresi az új edzőjét a következő szezontól, aki az olasz újságíró várakozásai értelmében a munkanélküli Antonio Conte, az AC Milantól távozó Stefano Pioli és az Atalantát irányító Gian Piero Gasperini közül kerülhet ki.

Mint ismeretes, a nápolyiak utcahosszal nyerték meg a 2022-2023-as kiírást, azonban Luciano Spalletti a bajnoki címet követően távozott a posztjáról. Az aktuális idény első felében a csapat Rudi Garcia és Walter Mazzarri vezetésével is jobbára csak bukdácsolt, majd februárban kinevezték a korábbi segédedző Francesco Calzonát az idény végéig, aki azonban csak határozott időre vállalta a pozíciót, mivel szeretné folytatni munkáját a szlovák válogatott szövetségi kapitányaként. A gyengélkedő együttesnek így nyáron ismét új edzőt kell kineveznie – lehetőleg most már hosszabb időre, nem csupán néhány hónapra.

A fentebb említett jelöltek közül Contéval már korábban kapcsolatban voltak, azonban a legutóbb a Tottenhamet irányító szakember idény közben nem szeretett volna beugrani. Hozzá hasonlóan, Pioli nyártól ugyancsak szabadúszó lehet, mivel a Milan búcsút inthet egykori bajnok edzőjének. Bár mindketten elérhetőek lehetnek, valószínűleg más ajánlataik is lesznek. A leginkább bonyolultnak Gasperini kinevezése tűnik, aki már nyolc éve irányítja sikerrel a bergamóiakat, és nehéz lenne elképzelni, hogy elhagyja a klubot.

fociclub

A Három edző jelölt a Napoli kispadjára – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.