Hónapok óta folynak a tárgyalások a Honvéd eladásáról

A klub tulajdonosa, Bozó Zoltán megerősítette, hogy hamarosan új tulajdonosa lehet a kispesti focicsapatnak. A szurkolók április 7-re tüntetést szerveznek a Bozsik-stadion mellé.

Újabb nagymúltú budapesti focicsapat cserélhet tulajdonost: a Budapest Honvéd jelenlegi tulaja, a klubot 2019-ben megszerző Bozó Zoltán a Sportalnak adott interjújában erősítette meg, hogy már hónapok óta zajlanak a tárgyalások a klub eladásáról.

A kispesti focicsapat nehéz időszakon megy keresztül, hiszen a tavalyi szezon végén kiesett a labdarúgó NB I.-ből, idén pedig a másodosztályban is gyengélkednek, a 18 csapatos mezőnyben mindössze 12. a Honvéd, 33 pontjával 5 pontra van a már kiesőhelyen lévő Pécstől. A klubnak a pályán kívül is akadtak gondjai, decemberben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kizárta a csapatot az átigazolásokból, mivel a klub egyik korábbi játékosa kifogásolta az együttműködésük megszüntetésének a körülményeit.

A Honvédnak anyagi gondjai is voltak, elsősorban amiatt, hogy a 2019-es tulajdonosváltást követően a klub nem talált megfelelő támogatókat, ezt Bozó a koronavírusnak, a háborúnak és az energiaválságnak tudja be. A helyzetet a szurkolók is megelégelték, és április 7-re tüntetést szerveztek a Bozsik-stadion mellé. A tüntetés Facebook-eseményére kedd estig már 1000-nél több visszajelzés érkezett.

A tüntetéssel kapcsolatban a tulajdonos elmondta, hogy egyetért azzal, hogy “a teljesítmény, amit a csapat mutat, bőven hagy kívánnivalót maga után.” Bozó azt is elmondta, hogy találkozott a tüntetés szervezőivel, valamint a stadion melletti terület használatára is a klubtól kaptak engedélyt a szurkolók.

Arra az értesülésre Bozó nem reagált, hogy Leisztinger Tamás üzletemberhez kerülhet a klub. A klub eladásában az is közrejátszhat, hogy Bozó Zoltán az önkormányzati választáson Szentesen indul polgármesterjelöltként, a kormánypártok támogatásával.

Néhány hete egy másik budapesti csapat, az Újpest FC cserélt tulajdonos, ennek hátteréről itt írtunk bővebben:

Órákon belül eladhatják az Újpestet – hogy sikerült eljutni ide?

Évek óta követelik az Újpest szurkolói a tulajdonosváltást, most pedig úgy tűnik, hogy valóra válhat a vágyuk. Az Újpest az NB I utolsó olyan klubja volt, amely egyetlen szállal sem kötődött a NER-hez, most ennek is vége szakadhat. A nagy kérdés, hogy mennyire hozhat komoly változást, ha megjelenik egy gazdag cég a háttérben, amelyről már sokan tudni vélik, hogy a Mol lehet.

Írta a HVG

A Hónapok óta folynak a tárgyalások a Honvéd eladásáról bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.