Húszfős csapat indulhat a bukaresti Eb-n

A rövidpályás ob zárónapjának délutánján, a Debreceni Sportuszodában tartott rendkívüli ülést a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, amely jóváhagyta Sós Csaba szövetségi kapitány előterjesztését. Ennek értelmében nyolc férfi és tizenkét női versenyző állhat rajthoz a decemberi, bukaresti rövidpályás Európa-bajnokságon.

Nyolc férfi és tizenkettő női versenyző utazhat a december 5. és 10. között Bukarestben esedékes rövidpályás Európa-bajnokságra. A csapatba az olimpiai A-szintesek, a junior Európa-bajnokok, illetve a Sós Csaba kapitány által kitűzött kvalifikációs szintet (azaz a 2021-es rövidpályás Eb nyolcadikjainak idejét) teljesítők kerülhettek be.

A kapitány előterjesztésében több mint húsz úszó szerepelt, ugyanakkor többen jelezték, hogy különböző okokból nem kívánnak indulni a rövidpályás Eb-n. Például a nyíltvízi válogatott két ásza, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid: mindketten a bukaresti eseményt közvetlenül megelőző madeirai Világkupára készülnek gőzerővel, Rasovszky pedig emellett még az egyetemi záróvizsgáját is decemberben teszi le. A Debrecenben szintén parádézó Sárkány Zalán a nagypályás versenyeket – így a Győr Opent – favorizálja, mivel egyre jobb formába lendülve esélye lehet az olimpiai A-szint elérésre több távon is. Ugyanezen okból, azaz az olimpia szint teljesítése érdekében hagyja ki az Eb-t Sebestyén Dalma és Mihályvári-Farkas Viktória, Kapás Boglárka pedig még nem döntött: meglehet, csak egy-két napra utazik ki az Eb-re, amikor a 400 vegyes esedékes.

A csapat még abban az esetben bővülhet, ha a névsorban nem szereplők közül valaki a szombati finálékban teljesíti az Eb kiküldetési szintet.

Rövidpályás Eb-csapat

Férfiak

Holló Balázs

Jászó Ádám

Kovács Benedek

Márton Richárd

Nell Olivér

Németh Nándor

Szabó Szebasztián

Zombori Gábor

Nők

Flück Nóra

Jackl Vivien

Jakabos Zsuzsanna

Kapás Boglárka

Késely Ajna

Komoróczy Lora Fanni

Molnár Dóra

Nagy Napsugár

Pádár Nikolett

Senánszky Petra

Szabó-Feltóthy Eszter

Ugrai Panna