Az elvesztett rangadó után lemondott, befejezte a román edzőlegenda

A Dinamo Kijev 1-0-ra kikapott a Sahtar Donyecktől az ukrán bajnokság rangadóján, majd a kijevi csapat legendás vezetőedzője bejelentette távozását…

A Dinamo Kijev tapasztalt román vezetőedzője, Mircea Lucescu az elvesztett rangadó után bejelentette a lemondását és hosszú edzői karrierje lezárását:

“Mindennek vége. Tizenöt évig dolgoztam az ukrán futballban és a Sahtar elleni mérkőzés volt az utolsó a Dinamo edzőjeként. Most nem a játékról akarok beszélni, azt szeretném mondani, hogy tizenöt évig dolgoztam Ukrajnában, de úgy döntöttem, befejezem a pályafutásomat. Ez volt az utolsó meccsem. Elköszöntem a játékosaimtól és a Sahtartól. Köszönök mindent. Szerettem volna másképp befejezni, ám minden véget ér – futballkarrier, szerelem és élet. Ez a Dinamo fényes jövő előtt áll.”

“Ilyen az ukrán futball is, de számomra bonyolult folytatni ezt a háború miatt, nincsenek szurkolók. Nehezen viselem ezt a sok percnyi csendet. Az évek során szentimentálisabb lettem, minden meccs egyre bonyolultabb. Nehéz állandóan arra gondolni, hogy ártatlan emberek halnak meg. Ezt nem tudom kombinálni a labdarúgással. Köszönöm az ukrán futballnak ezt a csodálatos tizenöt évet. Békét, egészséget és boldog jövőt kívánok” – köszönt el a szakember.

Lucescu 1979-ben kezdte az edzői pályafutását, számtalan román és olasz csapat mellett Törökországban, Oroszországban és az utóbbi években Ukrajnában dolgozott. A rutinos szakemvezető a teljes igénye nélkül az Inter, a Brescia, a Galatasaray és a Besiktas edzője is volt, 1981 és 1986 között a román, 2017 és 2019 között a török válogatottat irányította.

A Dinamo Kijev irányítását ideiglenesen a csapat egykori kapuslegendája, Olekszandr Sovkovszkij veszi át.

fociclub