Katarban vállalt munkát a PSG előző edzője – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az egyik katari élcsapat irányítását vette át a Paris Saint-Germaint az előző idényben irányító vezetőedző…

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A katari Al-Duhail csapata hivatalosan is megerősítette, hogy Hernán Crespo távozását követően az előző idényben a Paris Saint-Germain vezetőedzőjeként dolgozó Christophe Galtier lett a csapat új edzője.

Az 57 éves francia szakember az eddigi edzői pályafutása során kizárólag francia csapatokat irányított, melyekkel rendszerint sikereket ért el. Galtier a Saint-Étienne edzőjeként kupagyőztes lett 2013-ban, a Lille OSC csapatával a 2020-2021-es idény bajnoka lettek, egy szezonnal később pedig kupadöntőig kormányozta az OGC Nice alakulatát. Ezt követően tavaly nyáron nevezték ki a PSG kispadjára, mellyel azonban nem tudott túllépni a saját árnyékán és a francia bajnokság magabiztos megnyerése mellett a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben kiestek.

Noha állítólag már az idény közben szóba került a menesztése, Galtier kihúzta a teljes 2022-2023-as szezont a PSG élén, ám a nyári tisztogatások alkalmával megköszönték a munkáját.

A rutinos francia edző a jövőben a katari bajnokságban jelenleg a negyedik helyen álló csapatot irányíthatja, amely a nyáron többek közt Philippe Coutinhót is megszerezte.

fociclub