Két magyar küzdött a belgrádi kadet Eb-n

A kadet korosztály idei kontinenstornájának második, utolsó előtti napján volt érdekelt mind a két magyar induló, Szentgyörgyi Veronika (-164 cm) és Hoták Nándor (-168cm).

Kadet Eb, legjobb 16 közé jutásért

Szentgyörgyi Veronika –  Tina Ninic: 0-2

Egy intésponttal került fórba a hazai versenyző, de Veronika gyorsan fordított (3-1). Fél perc után megint a szerbnél volt az előny (4-9). Egy fejessel még növelte is a fórt Ninic, az utolsó fél percben pedig ezt már nem tudta ledolgozni a magyar lány, és kevéssel a vége előtt az 5 intést begyűjtve véget ért a menet. A második másfél percet Ninic kezdte jobban és dinamikus kezdésével pontkülönbséggel megnyerte a második felvonást is, búcsúztatva a magyar lányt.

Szentgyörgyi Veronika

Kadet Eb, legjobb 16 közé jutásért

Hoták Nándor – Nahim Goktas: 0-2

Egy-egy intéssel indult a találkozó, majd a gall szerzett kétpontos előnyt és így érkeztek el az utolsó fél perchez a menetben. A hajrában Goktas még egyszer talált és néggyel nyerte az első másfél percet. A másodikban hamar, fél perc alatt ellépett öttel a francia. Nándi ment előre az egyenlítés reményében, óriási elánnal támadott. Goktas viszont jól kontrázott ezekből és megőrizte előnyét a végéig, bejutva egyúttal a nyolcaddöntőbe.

Hoták Nándor

Taekwondo Szövetség