Kiderült, kik az ország legjobbjai

Az elmúlt évekhez képest nagyobb érdeklődés övezte a magyar bajnokságot. Szombaton Dunaharasztiban 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.

Idén is a Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont az ob-nak, ahol küzdelemben, formagyakorlatban és gyorsrúgásban is megmérettek a taekwondósok különböző korosztályban, kategóriában és súlycsoportban. Pástra lépett mások mellett az Eb-bronzérmes Patakfalvy Luca is, aki aranyéremmel térhetett haza az országos bajnokságról.

A formagyakorlatosoknak különösen fontos volt az ob, hiszen Szarka Tímea válogatottjának ez volt az utolsó felkészülési állomása a jövő heti, innsbrucki kontinenstorna előtt.

Küzdelemben egyébként még egy nagyon fontos torna vár három magyarra. Salim Omar Gergely, Márton Luana és Józsa Levente december első hétvégéjén Manchesterben küzd majd a súlycsoportonként a világ 16 legjobbját tömörítő Grand Prix Döntőn. Ez az utolsó esély a minél több pont gyűjtésére idén az olimpiai kvalifikációs időszakban. Omarnak jó esélye van, hogy direkt kvótát szerezzen a december 31-én záruló kvótaszerző periódusban, míg a többiek a minél magasabb pozícióért küzdenek, hogy a 2024-es kvalifikációs tornán minél előkelőbb pozícióból várják majd az ellenfeleket.

EREDMÉNYEK:

KÜZDELEM:

Csapat – összes:

 1. Fanatics
 2. Tájfun
 3. Budapesti Honvéd

Csapat A:

 1. Budapesti Honvéd
 2. F-158
 3. Fanatics

Csapat B:

1. Fanatics és Tájfun

3. UTE

POOMSAE:

Csapat – összes:

 1. Budapesti Honvéd
 2. Mogyoródi KSK
 3. Sárga-tenger

Csapat A:

 1. Budapesti Honvéd
 2. Sárga-tenger
 3. Mogyoródi KSK

Csapat B-C:

 1. Budapesti Honvéd
 2. Sentinel
 3. Mogyoródi KSK

Taekwondo Szövetség