Kölcsönben válthat csapatot a magyar válogatott középpályása – sajtóhír

Az olasz sajtóban már hetek óta téma a magyar válogatott középpályásának klubváltásra, amelyre rövidesen sor kerülhet…

(Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto via Getty Images)

A Nemzeti Sport Olaszországból származó információi szerint a szintén az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Spezia az idény hátralévő részére kölcsönvenné Nagy Ádám játékjogát a Pisától.

A 28 éves középpályás két és fél évvel ezelőtt igazolt mostani csapatához, ahol az első két szezonjában még állandó lehetőséget kapott, mostanság azonban többnyire csak csereként veszik őt számításba. Nagy az előző két szezonban egyaránt 34-34 másodosztályú bajnokin szerepelt, a jelenleg kiírásban viszont 11 meccsen csak 421 percet töltött a pályán.

Nagy korábban 2016 és 2019 között is játszott Olaszországban, az első osztályú Bologna színeiben összesen 51 bajnoki mérkőzés jutott neki, de miután a 2018-2019-es idényben jobbára csak a kispadról számíthatott bevetésre, a szezon végeztével tovább állt. Két idényt töltött az angol Championshipben a Bristol City alkalmazásában, első évében 23, a másodikban 31 mérkőzésen lépett pályára, és bár állandó csapattag volt, a klubváltás mellett határozta el magát.

Nagy 2015 óta 77 mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatottban, az előző két Eb-szereplő csapatnak is stabil tagja volt.

A hírek szerint az elmúlt hetekben több egyéb olasz másodosztályú együttes mellett a török Caykur Rizespor, az erdélyi a Sepsi OSK, valamint holland és MLS-csapatok is érdeklődtek Nagy megszerzése iránt.

fociclub

A Kölcsönben válthat csapatot a magyar válogatott középpályása – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.