Labdarúgó NB I: Horváth duplájával győzött a Kecskemét

MH/MTI
2024. február 8. csütörtök. 23:14

A kecskemétiek idei második mérkőzésüket is megnyerték, sikerükkel pedig megelőzték a DVTK-t és a hetedik helyre léptek előre a tabellán.

Izgalommentesen telt a mérkőzés első negyedórája, majd némileg váratlanul a hazaiak megszerezték a vezetést Horváth Krisztofer 16 méteres lövésével. A folytatásban a DVTK igyekezett irányítani a játékot, de a szünetig csak kevés helyzetet tudott kidolgozni, egyenlítenie pedig nem sikerült.

A fordulás után gyorsan betalálhatott volna a vendégegyüttes, ám Lund fejesét Varga bravúrral védte. Ezek után nagy tempóban futballoztak a csapatok, de mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba. Közel negyedórán át nem alakult ki helyzet egyik oldalon sem, majd – Edomwonyi jobb oldali elfutása és centerezése után – a DVTK előtt adódott ziccer, melyet Pozeg Vancas egy méterről nem hibázott el. A gól egyértelműen megfogta a házigazdát és a Diósgyőr a következő támadását is góllal zárta, de azt később les miatt érvénytelenítettek.

A DVTK ekkor egyértelműen fölényben játszott, a hazaiak pedig hármas cserével igyekeztek változtatni és nem sokkal később egy szép támadás végén Horváth Krisztofer ismét előnyhöz juttatta csapatát. A hajrában megint sok volt a hiba, különösen a vendégek oldalán, akik egy veszélyes szabadrúgáson kívül nem tudtak helyzetet kialakítani, így vereséggel zárták a találkozót.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Kecskeméti TE-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Kecskemét, v.: Csonka
gólszerzők: Horváth K. (18., 72.), illetve Pozeg Vancas (59.)
sárga lap: Lukács (58.), Katona (82.), illetve Popadiuc (10.)

Kecskeméti TE:
Varga B. – Szabó A., Belényesi, Katona L. – Májer (Szűcs, a szünetben), Vágó, Zsótér (Derekas, 85.), Banó-Szabó (Meskhi, 66.), Zeke (Leoni, 66.) – Lukács (Pálinkás, 66.), Horváth K.

Diósgyőri VTK:
Ogyincov – Gera, Farkas, Lund, Stephen – Pernambuco (Jurek, 68.), Holdampf, Popadiuc (Acolatse, 75.) – Vallejo – Edomwonyi, Pozeg Vancas (Kampecisz, 85.)

Írta a Magyar Hírlap