Magyar szakembert neveztek ki a svéd élcsapat edzőjének – HIVATALOS

Miután a svéd csapat vezetőedzője távozott a csapattól, az idény hátralévő mérkőzéseire a magyar videóelemzőt nevezték ki a vezetőedzőnek…

A svéd Hammarby együttese a klub magyar videóelemzőjét, Lőrincz Ábelt nevezte ki a csapat megbízott edzőjének, miután Martí Cifuentes vezetőedző távozott az angol másodosztályú Queens Park Rangers csapatához.

A 35 esztendős magyar szakember 2022 óta dolgozik az együttesnél, azelőtt a dán SönderjyskE elemzője volt, míg Magyarországon 2014 és 2019 között a Budapest Honvéd alkalmazásában állt, 2019 és 2021 között pedig a Puskás Akadémiánál tevékenykedett.

“Ábel jól ismert arc a csapatnál, mind a játékosok, mind a vezetők számára, ez pedig azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban képes lesz beilleszkedni, valamint kialakítani a megfelelő rutint és kapcsolatot a stáb és a játékosok között. Abszolút meg vagyok győződve róla, a stáb támogatásával a lehető legjobb munkát végzi majd a hátralévő két mérkőzésen” – mondta el a kinevezés kapcsán Mikael Hjelmberg, a Hammarby sportigazgatója.

“Azon lesz a hangsúly, hogy kellő energiát tudjunk adni a csapatnak, a játékot pedig a keret erősségeire építjük fel, ezt igyekszünk a lehető leghatékonyabban célba venni. Várom, hogy megbízott edzőként is segíthessem az együttest és a klubot” – fogalmazott Lőrincz.

A 2001-es bajnok Hammarby két fordulóval a bajnokság vége előtt a hatodik helyen áll, bár a pontos végső helyezése még változhat, a nemzetközi kupaszereplést érő helyekre már nem érhet oda.

fociclub