Marco Rossi álma lenne, hogy a Napoli edzője legyen

Az olasz sajtóban a minap meghökkentő pletya látott napvilágot, hogy az olasz bajnoki címvédő Napoli következő edzője a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehet…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az Ultime Calcio Napoli portál a Napoli miután Walter Mazzarrit csak az aktuális idény végéig nevezte ki, új edzőt keres magának a következő szezontól, melyre az egyik lehetséges legfőbb jelölt a magyar válogatottat irányító Marco Rossi lehet.

A forrás megjegyezte, hogy Rossi “csodákat visz véghez, 2018 júniusa óta olyan válogatottat vezet, amely azóta – az ő munkájának is köszönhetően – egyre csak fejlődik.”

Az 59 éves olasz szakember 2018 óta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, azóta irányításával a nemzeti csapat kijutott a 2021-es és a 2024-es Európa-bajnokságra, valamint a Nemzetek Ligájában pedig feljutott a B divízióból az A-ba, ahol legutóbb a csoportjában második helyezést ért el, megelőzve Anglia és Németország válogatottját.

A felröppent hírek kapcsán a nápolyi Radio Kiss Kiss felkereste Rossit is, aki udvariasan válaszolt a kérdésre:

Mindenki szeretne a Napoli edzője lenni. Ez nagyszerű hely, a csapatot mindig arra készítik fel, hogy képes legyen a legmagasabb szinten harcolni. Ami engem illet, álom lenne, de nem hiszem, hogy megvalósítható.”

fociclub

A Marco Rossi álma lenne, hogy a Napoli edzője legyen bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.