Megegyezett új edzőjével a Copa Sudamericana tavalyi győztese – sajtóhír

Miután Martín Anselmi a mexikói Cruz Azulhoz tart, a Copa Sudamericana 2022-es kiírását megnyerő ecuadori csapata megtalálta új vezetőedzőjét…

(Photo by Hernan Cortez/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint az ecuadori Independiente del Valle vezetősége mindenben megegyezett az argentin Talleres Córdobát irányító Javier Gandolfival, akit napokon belül hivatalosan is kinevezhetnek a csapat vezetőedzőjeként.

A 43 éves argentin szakember 2022 óta az általa korábban játékosként is erősített Talleresnél tevékenykedett. Gandolfi eleinte segédedző volt, majd 2022-ben beugróként 17 meccsen irányította a csapatot, melyet követően 2023 januárjában nevezték ki őt főállású vezetőedzőként.

A La T az idei első kiírást a második helyen zárta a River Plate mögött, a múlt héten befejeződött Copa de la Liga Profesional küzdelmei során azonban nem jutott be a rájátszásba, miután csak a 10. helyen végzett a 14 csapatos csoportjában. Gandolfi minden sorozatot figyelembe véve 45 tétmérkőzésen irányította a csapatot, amely a kezei alatt 20 meccset nyert meg, 15-ször játszott döntetlent és tíz alkalommal szenvedett vereséget.

Az Independiente del Valle 2022-ben megnyerte a Copa Sudamericanát, a Libertadores-kupa idei kiírásában azonban hiába nyerte meg a csoportját, már a nyolcaddöntőben búcsúzott. Az ecuadori bajnokságot tekintve az első kiírást megnyerte, a másodikban viszont csak a nyolcadik helyen végzett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Megegyezett új edzőjével a Copa Sudamericana tavalyi győztese – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.