Megindult a drukk Szoboszlainak, akár hős is lehet a bolgárok ellen

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, zárt kapuk mögött játssza a magyar válogatott a Bulgária elleni EB-selejtező mérkőzést Szófiában. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott megismételheti a 2021-es bravúrt, és zárt kapus mérkőzésen harcolhatja ki az EB indulást – számolt a Mandiner.

Három éve Izland ellen Szoboszlai Dominik lőtte be a kijutást érő gólt, aki most újra hőssé válhat – írták.

Igaz, az azt megelőző három kijutást telt ház előtt harcolta ki a magyar válogatott. 1964-ben Franciaországot vertük oda-vissza, hogy bejussunk a még Európai Nemzetek Kupájának nevezett sorozat négyes döntőjébe. 1972-ben második sikeres Eb-selejtezőnk során viszont éppen a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban szenvedtük el egyetlen vereségünket (3-0), mégis megnyertük a csoportot. Ezután legközelebb 2016-ban sikerült újra kijutni az Európa-bajnokságra, amikor a pótselejtezőn legyőztük Norvégiát – emlékeztetett a lap.

Ahhoz, hogy Magyarország idén ötödik alkalommal is kijusson az Európa-bajnokságra csupán egy pontra van szükség Bulgária ellen, de a magyar csapat mindent meg fog tenni a győzelem érdekében, hiszen a csoportok sorsolása szempontjából az se mindegy, hányadik helyen végzünk – írták.

Írta a Magyar Hírlap