Montenegró elleni vereség után: Golovin Vlagymir szerint fejben dőltek el a dolgok

MH/MTI
2023. december 5. kedd. 6:59

„Azt beszéltük az öltözőben, hogy amit addig csináltunk, azt folytassuk. Arról is beszéltünk, hogy a mérkőzések többsége a második félidő első tíz percében dőlt el, sajnos pont ebben a periódusban nem voltunk élesek. A kialakított helyzeteket nem sikerült góllal befejezni, a védekezésben pedig azzal foglalkoztunk, hogy elöl nem sikerült, és nem azzal, ami a feladat lett volna” – fejtette ki. Mint mondta, gyorsan elfogyott a szünetig kiharcolt háromgólos előny, amikor a rivális átvette a vezetést, onnan szárnyalt, együttese pedig bármit csinált, semmi nem sikerült.

Kiemelte: játékosai tudták, mit akarnak, óriásit küzdöttek, ám a második félidőben nem volt jó a válogatott játéka.
A folytatásra nézve azt mondta: remény mindig van, de nem lesz egyszerű, mivel a következő ellenfelek sem gyengék, a következő két napban a jelenlegi lelkiállapotból ki kell jönni. Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: fejben dőltek el a dolgok.
„Amikor jobban játszottunk, ment a támadójátékunk, aztán elkezdett akadozni, mi pedig azzal foglalkoztunk, hogy miért nem ment a támadásunk, ezáltal kevésbé törődtünk a védekezéssel. Ennek volt köszönhető a sok hiba, utána már lyukas volt a védekezésünk a beálló körül” – mutatott rá a vereség okára Golovin.

A szünetig védekezésben és támadásban egyaránt remeklő Papp Nikoletta szerint a második félidőben a kihagyott helyzeteken kezdtek el görcsölni.
„Ezt átvittük a védekezésbe is, amik az első félidőben működtek, azok ezután már nem jöttek össze: ütemre nyitogattuk a falat a beállónak. Ezeket az első félidőben szépen tudtuk tartani, csak aztán az ellenfél kapusa belemászott a fejünkbe a ziccervédésekkel és ezen nem tudtunk túllendülni” – fejtette ki a háromszor eredményes jobbátlövő a mérkőzés legjobbjának választott, 16 védést bemutató Marta Batinovic kapcsán.
„Nehéz úgy védeni, ha nincs előtted védekezés, kicsit cserben hagytuk Böde-Bíró Blankát is, ott már nagyon nehéz dolga volt neki is, mert folyton kapta a ziccereket” – árulta el a visszaeső kapusteljesítmény okát.

A játékosokat láthatóan megviselte a vereség, Debreczeni-Klivinyi Kinga például sírva sétált el.
„Az első félidő extázis volt, mind a védekezés, mind a támadás működött” – mondta Simon Petra, aki szerint a második játékrészben semmi nem jött össze, amit szerettek volna játszani a megbeszéltek alapján. Bízik benne, hogy a következő találkozókon ez sikerülni fog.
Elárulta: a szünetben azt beszélték meg, a második félidő első tíz perce meg fogja határozni a mérkőzést, ez így is lett, csak sajnos nem a magyar válogatott javára. Rámutatott: a második játékrészben nagyon sok gólt kaptak beállóból és elveszítették az egy az egy elleni párharcokat.

„Ezek miatt az aspektusok miatt nem jöttünk ki győztesen a mérkőzésből” – szögezte le a két gólt szerző irányító.
A csütörtökön Paraguayt, szombaton pedig Kamerunt fölényesen legyőző magyar válogatott a hétfői vereségével két ponttal jutott a göteborgi középdöntőbe, ahol Svédország és Horvátország együttese már biztosan ellenfél lesz, a harmadik rivális pedig Szenegál és Kína csapata közül kerül ki. A hatosból az első két együttes kerül majd a negyeddöntőbe. Ez egyúttal jó eséllyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt is jelent, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat csapat pedig – amelynek még nincs kvótája, vagy selejtezős helye – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Írta a Magyar Hírlap