Nagykorú lett az NN Ultrabalaton

Rekordokkal jön a 18., mely jótékony célokat is támogat

Több, mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén. A XVIII. NN Ultrabalatont május 2. és 5. között rendezik meg balatonfüredi versenyközponttal. A táv 211 kilométer. A BioTechUSA NN Ultrabalton Charity keretében idén hatodik alkalommal biztosítanak lehetőséget a futóknak az adományozásra.

A részvételi rekordon túl a szervezőknek továbbra is fontos a környezetbarát lebonyolítás. A váltópontokon nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét. A 21. századi szemlélethez hozzátartoz egy a lehető legtöbb részletre kiterjedő applikáció, amely a futókat segíti majd. A XVIII. NN UB kapcsolódott a Sportoló Nemzet Programhoz, és a balatonfüredi versenyközpontban megrendezi a térség legnagyobb sportszakmai expóját.

BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity: ismét egészségügyi céloknak adományozhatunk

BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékony kampánya keretében idén hatodik alkalommal biztosítanak lehetőséget a futók számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját karitatív célra ajánlhassák fel, melyet a vállalat két különböző forrásból is kiegészít. Egyrészről fogyasztói a márka webshopján történő vásárlásukhoz május 2. éjfélig tetszőleges összeget adhatnak hozzá, másrészről a helyszíni felajánlásokat a cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt összesen 15 millió forinttal egészíti ki saját költségvetésből.

Ezúttal is egészségügyi célokat, intézményeket, civil szervezeteket és alapítványokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán. A több mint 1000 ajánlásból egy előszűrést követően 6 intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazás útján lehetett eldönteni, hogy 2024-ben a közösség kit szeretne támogatni. Idén a döntőbe jutottakra közel 9000 szavazat érkezett. A nyertesek: Konduktív Óvodáért Alapítvány – 2577 szavazattal, Őrzők Alapítvány – 1595 szavazattal és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet – 1536 szavazattal. Az intézmények a támogatást kulcsfontosságú rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják.

Az idei év újdonsága, hogy a kezdeményezés állandó arca, Kovács-Nyári Diána színésznő, a BioTechUSA jótékony márkanagykövete mellé Erős Tibor ultrafutó is csatlakozott, akik maguk is futnak a versenyen. A BioTechUSA ezúttal is egyedi, összesen 15 000 darab shakerrel jutalmazza a nagyvonalú helyszíni felajánlásokat. További részletek itt!

Embert próbáló rekordkísérlet

Az NN UB egyik emblematikus alakja Takács Krisztián „Csipi”. Az ultrafutó tavaly előbb letekert a Balatonra Budapestről, majd körbefutotta a magyar tengert, aztán újra nyeregbe pattant, és visszakerékpározott a fővárosba. Az idei UB-n emeli a tétet: a tervei szerint, miután teljesíti a több, mint 200 kilométeres távot, alvás nélkül újra nekivág a körnek, azaz egymás után kétszer akarja lefutni Magyarország egyik legpatinásabb ultraversenyét a jótékonyság jegyében.

A 211 kilométernek közel 300-an vágnak neki egyéniben, de a távot lehet teljesíteni duóban, trióban és többféle összetételű váltóban is, hiszen 2500 csapat indul. Azok az országok, ahonnan érkeznek versenyzők: Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Kanada, Horvátország, Csehország, Dánia, Franciaország, Németország, Izrael, Olaszország, Lettország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Korea, Spanyolország, Törökország, Ukrajna, Egyesült Királyság.