NB I: hosszabbított csapatával a sikeredző – HIVATALOS

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) tavaszi újrakezdése előtt a tavalyi ezüstérmes Kecskeméti TE fontos bejelentést tett vezetőedzőjéről…

 

A Kecskeméti TE hivatalos honlapján erősítette meg, hogy további egy évvel, 2026-ig meghosszabbította vezetőedzője, Szabó István eredetileg 2025 nyarán lejáró szerződését a csapatnál.

Az 57 éves szakember 2021-ben tért vissza a KTE kötelékébe, irányításával a csapat ezüstérmesként jutott fel újoncként az NB II-ből. A 2022-2023-as NB I-es szezonban pedig a második helyen végzett a Ferencváros mögött és a nemzetközi porondon is kipróbálhatta magát. Az aktuális idényben bár eddig mérsékeltebben szerepeltek, Kecskeméten továbbra is bíznak a folytonosságban.

“Van olyan szoros és jó a viszony már köztünk, hogy tulajdonképpen nem is tárgyaltunk, csupán beszélgettünk a közös folytatásról, melynek végére nagyon gyorsan pont is került. Úgy gondolom, hogy jobb helyet ennek bejelentésére nem is találhattunk volna, mint az edzőtábor, ahol a csapattal oszthattuk meg azonnal a hírt. Az utóbbi kettő és fél évben nem először csaptunk egymás tenyerébe, ez annak köszönhető, hogy a bizalom mindkét fél részéről kölcsönös, akarunk és tudunk még tovább fejlődni klubként és csapatként is, a közös munka gördülékeny és hatékony. Nincs titok, a maga területén mindenki hozzátette eddig is a maximumot. Nagy utat jártunk be, mely során a klub végig azt tartotta szem előtt, hogy minden támogatást megadjon a szakmai munkához, ez nagyon komoly eredményekkel párosult a stáb és a csapat teljesítményének hála. Van egy filozófiánk, egy identitásunk a kezdetek óta, mely a hazai játékosok fejlesztésére, felépítésére épül, emellett továbbra is kitartunk. Ebbe Szabó István személyisége és munkája tökéletesen beleillik. A ránk jellemző egység és összetartás érzésem szerint csak még erősebb lett a tél folyamán. Nagyon sok munka van mögöttünk, mely reményeink szerint a tavaszi szezon során szép eredmények formájában is sok örömet okoz majd drukkereinknek” – mondta el Tóth Ákos, a KTE sportigazgatója.

“Nagy megtiszteltetés, hogy a tulajdonos úr és a klubvezetés egyhangúlag szerette volna, ha a közös munka folytatódik. Ezen egy percet sem kellett gondolkodnom, de ez a csapat és a stáb érdeme is, hogy a bizalmat megkaptam. Sokszor mondom, hogy serdülős ifista koromban nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen megtiszteltetés ér majd szeretett klubomban. Hiszem, hogy sok élményben lesz még részünk, ezért ezután is mindent meg fogunk tenni közösen, ahogy eddig is. Közhely, de nálam tényleg számít a klubhűség és a KTE szeretete, nem mellesleg úgy látom, hogy tudunk még tovább fejlődni közösen a klubbal. Nagyon szívesen dolgozom Kecskeméten és jól érzem itt magam” – tette hozzá Szabó István.

fociclub

A NB I: hosszabbított csapatával a sikeredző – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.