Nyolcadik az egyéni összetett Világkupán

Kovács Zsófia vasárnap Stuttgartban, a FIG All-Around World Cup 2019 elnevezésű viadalon szerepelt. A dunaújvárosi versenyző a nyolcadik helyen zárt. 

A hétvégi Stuttgartban megrendezett egyéni összetett Világkupán Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Eb-ezüstérmes tornásza 51.166 pontot gyűjtött, amellyel a nyolcadik helyen végzett.
A nemrégiben még lázas betegséggel küszködő – emiatt a Prolan Országos Szerbajnokságot is lemondó – Kovács meghívást kapott Németországba, a FIG All-Around World Cup 2019 elnevezésű viadalra. A válogatott tornász minden szeren bemutatta gyakorlatát. A gerenda kifejezetten jól sikerült, míg a legmagasabb pontszámot ugrására kapta, amelyben ugyan volt egy ellépése (13.933). Összességében 51.166 ponttal zárt, ez pedig a nyolcadik helyre volt elegendő.

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány: Mindenképpen biztató volt Kovács Zsófi szereplése, hiszen múlt héten még beteg volt, és rontással is 51 pont felett teljesített.  Az ugrásnál volt egy ellépése, így ezen a szeren 4-5 tizeddel többet kaphatott volna, ha sikerül hibátlanul előadni. A felemáskorláton még egy leépített gyakorlatot mutatott be, gerendán jól szerepelt, ezzel tudott versenyben maradni. A talajt viszont elrontotta, de ez nem csoda, hiszen ide kell leginkább a kondíció, az pedig múlt heti betegsége miatt még nem tért vissza. Ez volt az első tavaszi bemutatkozása, összességében biztató volt, remélem, hogy a március végi Matolay Emlékversenyen már felépülve, teljes gyakorlatokkal lép a szerekhez.

Eredmény, Egyéni összetett Világkupa, Stuttgart:

  1. Biles Simone – (USA) – 58.800
  2. Padurariu Anne-Marie – (Canada) – 55.132
  3. Seitz Elisabeth (Németország) – 54.399
  4.    Kovács Zsófia – 51.166

The post Nyolcadik az egyéni összetett Világkupán appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .