Pelikán János másodikként zárt


Vásárosnamény és Nyíregyháza között 163,8 kilométer várta a V4 Special Series 1.2-es viadal résztvevőit. Végül az osztrák Daniel Auer (Maloja-Pushbikers) nyerte a versenyt, a legjobb magyar kerekes, a remekül küzdő Pelikán János (Pannon Cycling Team) lett, aki másodikként ért célba.

Pontban 14 óra 20 perckor tizennyolc csapat több mint 100 kerekese vágott neki a 163,8 kilométeres távnak. Az éles rajtot követően hatalmas tempóban kezdtek a versenyzők, az első óra átlaga 47 kilométer/órára rúgott. Sokáig egyben haladt a mezőny, kisebb próbálkozásoktól eltekintve életképes elmenés nem bontakozott ki, bár többször is akcióztak a hazai kerekesek, Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) kétszer is meghúzta a sort, de Rózsa Balázs (Team Differdange-GeBa) is próbálkozott.

Száz kilométerre a céltól aztán egy húsz fős sornak sikerült ellépnie, benne a regnáló magyar bajnok Szarka Gergellyel (Epronex-BSS Oil Team), Pelikán Jánossal (Pannon Cycling Team), Dina Dániellel (Pannon Cycling Team) és Zathureczky Márkkal (Epronex-BSS Oil Team).

A szökevények pillanatok alatt egy perc fölé növelték előnyüket, a főmezőny pedig ezt követően már nem is tudott hozzájuk sokkal közelebb kerülni.

Nyíregyházára beérve még négy kör várt a kerekesekre, ráadásul a zivatar is megérkezett, amely igencsak csúszóssá varázsolta az aszfaltot.

Az utolsó körre fordulva Pelikán János (Pannon Cycling Team) indított, aki hatalmasat küzdve próbálta maga mögött tartani üldözőit. Végül sikertelenül, hisz az utolsó kilométeren az osztrák Daniel Auer (Maloja-Pushbikers) utolérte, majd meg is előzte a magyar kiválóságot. Végül Auer győzött Pelikán és a szlovén Rok Korosec (Ljubljana Gusto-Santic) előtt. Dina Dániel (Pannon Cycling Team) is bejött az első tíz között, pontosan tizedikként zárva 3 UCI pontot gyűjtött.

„Nem volt ez egy túl könnyű verseny, a végét a nem várt zivatar tette veszélyessé, nagyon csúszóssá vált az aszfalt, észnél kellett lenni – mondta röviddel a célba érkezést követően a verseny győztese Daniel Auer. – Nagyon boldog vagyok, hogy hosszú idő után újra sikerült versenyt nyernem, ez nagyszerű érzéseket kölcsönöz.”

„Nem vagyok csalódott – így Pelikán János, aki második helyének köszönhetően 30 UCI világranglista pontot szerzett. – Jó erőben éreztem magam, így megpróbáltam. Tudtam, hogy a CCC Development Team versenyzői sprintre próbálják hozni a végét. A csapatunkból ketten voltunk elől Dina Danival. Először Dani próbálta meg, majd miután őt megfogták, lendületből mentem is tovább, mire a többiek elkezdtek nézelődni hátul, mindössze a Maloja-Pushbikers csapatának az egyik kerekese jött utánam. Mindent beleadtam, de másfél kilométerrel a vége előtt utolért, majd meg is előzött az addigra eléggé vizessé váló aszfalton. Mivel ez az első nemzetközi mezőnyverseny dobogóm, így elégedett vagyok, köszönöm a csapatomnak az egész napos munkát.”

EREDMÉNYEK
V4 Special Series, Vásárosnamény–Nyíregyháza (163,8 km):


1. Daniel Auer, osztrák (Maloja-Pushbikers) 3:22:38
2. Pelikán János, magyar (Pannon Cycling Team) + 3 mp
3. Rok Korosec, szlovén (Ljubljana Gusto-Santic) + 6 mp
4. Kamil Malecki, lengyel (CCC Development Team) + 7 mp
5. Patrik Tybor, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) + 7 mp
6. Ivan Centrone, luxemburgi (Team Differdange-GeBa) + 7 mp
7. Simone Innocenti, olasz (Dellio Galina) + 7 mp
8. Jan Andrej Cully, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) + 7 mp
9. Laurin Winter, német (Team Differdange-GeBa) + 7 mp
10. Dina Dániel, magyar (Pannon Cycling Team) + 7 mp

The post Pelikán János másodikként zárt appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .