PL: a Newcastle United sztárjáért verseng az Arsenal és a Manchester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal és Manchester City gárdája a nyári átigazolási időszakban a Newcastle United középpályásának, Bruno Guimaraesnek a kegyeiért fog versengeni.

(Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb beszámolói alapján a nyári transzferidőszak egyik legkiemelkedőbb kérdése az lesz, hogy Bruno Guimaraes hol folytatja a pályafutását. A középpályás 2022 januárjában érkezett a “Szarkákhoz”, azóta pedig a csapat kirobbanthatatlan tagjává nőtte ki magát. Nem meglepő módon a 26 éves játékos teljesítményére több sztárcsapat is felfigyelt, de a Newcastle nem volt hajlandó őt elengedni, mivel úgy számoltak vele, mint a jövő csapatának egyik alappillére. A klub fejlődése azonban folyamatosan akadályokba ütközik a pénzügyi fair play szabályai miatt, így a hírek szerint a vezetőségnek a nyáron meg kell válnia egyik nagyágyújától ahhoz, hogy érdemben tovább tudják építeni a csapatot. A Newcastle két legértékesebb játékosa közé Guimaraes és Alexander Isak tartozik, de a források szerint a vezetők a svéd csatárhoz ragaszkodnak jobban. A beszámolók alapján bőven van érdeklődő Guimaraes iránt a Liverpool, a PSG, a Manchester City és az Arsenal személyében, de a hírek szerint a legélénkebben utóbbi két csapat figyeli a középpályás helyzetét. A sajtó ugyanis úgy értesült, hogy a két bajnokaspiráns kész komoly versenyfutásba kezdeni azért, hogy melyikük tudja elnyerni Guimaraes kegyeit, ahogy azt tavaly Declan Rice esetében is láthattuk. A brazil középpályás játékjogának megszerzése ugyanakkor nem lenne olcsó mulatság, az angol sajtó szerint ehhez valamelyik csapatnak legalább 100-110 millió eurót kellene kicsengetnie a 26 éves játékosért.

Bruno Guimaraes a Newcastle United színeiben eddig 101 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 14 gólig és 14 gólpasszig jutott. Szerződése 2028 nyaráig köti őt aktuális csapatához. Piaci értékét 85 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub

A PL: a Newcastle United sztárjáért verseng az Arsenal és a Manchester City! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.