Ritmikus gimnasztika Eb – Bakuban Európa Kupán indulnak a kontinensbajnokságra készülő versenyzők

Folytatódik a felkészülés a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Az előttünk álló hétvégén több versenyzőnk is indul a bakui Európa Kupán.

Az azerbajdzsáni megmérettetésen a felnőtt mezőnyben – egyéniben – Gyulai Éva Blanka és Wiesner Hanna mutatja be majd gyakorlatait, míg a junioroknál Barkóczi Boglárkáért és Vukmir Elenáért szoríthatunk.

Ott lesz az Európa kupán a felnőtt együttes kéziszer-válogatott is, a Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika összeállításban.  A bakui versenynek 58 felnőtt egyéni résztvevője lesz, 62 junior egyéni rg-s indul, és 8 felnőtt együttes kéziszercsapat mutatja be a gyakorlatait.

Az rg-seknek az EK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.