Ritmikus gimnasztika Eb – Két szerdöntő és két egyéni összetett finálés hely a magyar mérleg a selejtezők után

Pigniczki Fanni két szerenkénti döntőben is érdekelt lesz a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Ezenkívül az egyéni összetett fináléban is bemutathatja gyakorlatait, akárcsak Wiesner Hanna.

A párizsi olimpiára készülő klasszis pénteken szalaggyakorlatára 32.000 pontot kapott, ezzel nyolcadikként jutott a vasárnapi döntőbe. A másik pénteki selejtezőben buzogánnyal 11. lett (32.900). Wiesner Hanna buzogánnyal 23. (30.200), szalaggal a 13. helyet szerezte meg (31.100). Mindketten bejutottak az egyéni összetett fináléba, amelyet holnap rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában. Pigniczki tizedikként (99.900), Wiesner pedig tizenhatodikként (95.150) jutott tovább. A vb-érmes Pigniczki Fanni a másik döntős szereplést csütörtökön vívta ki, miután labdával is bejutott a döntőbe. 

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Pigniczki Fanni: Összességében jól éreztem magam a szőnyegen, szalaggal nagyon magabiztos voltam. Buzogánnyal volt hibám, azon leszek, hogy holnap ezt kijavítsam.

Wiesner Hanna: Már nagyon készülök a 24-es döntőre, és alig várom, hogy újra szőnyegre lépjek itt az arénában. Nagyon jó a hangulat, és felemelő érzés itt versenyezni.

Gelle Noémi edző: Nehéz napokon vagyunk túl. Örülök, hogy mindkét versenyzőnk bejutott a TOP 24-be, azon leszünk, hogy előrébb lépjünk a fináléban. 

Fotók: Freschli József