Rutinos román középpályás szerződött az NB I-be – HIVATALOS

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Diósgyőri VTK egy jelentős tapasztalattal rendelkező labdarúgót igazolt…

 

A Diósgyőri VTK hivatalos honlapja adta hírül, hogy a miskolci csapat leigazolta Doru Popadiucot, aki már csatlakozott is a Spanyolországban edzőtáborozó kerethez.

A 28 éves szélső hazájában a Ceahlaul Piatra Neamt, a Steaua Bucuresti, a Voluntari, a Politechnica Iasi, a Chindia Targoviste és az Universitatea Cluj csapataiban szerepelt, valamint kölcsönben a kazah Irtysh Pavlodar csapatában is megfordult 2018-ban. Popadiuc a 2013-as bemutatkozása óta 264 mérkőzést játszott az élvonalban.

“Boldog vagyok, hogy a DVTK játékosa lettem. Szerettem volna új helyen kipróbálni magam, amit az U Cluj vezetősége megértett, és lehetővé tették az átigazolásomat, amiért hálás vagyok nekik. Szomszédos országról lévén szó, nagyjából képben vagyok a magyar labdarúgással. Egészen jó focit játszanak a csapatok, mert sokat fejlődtek az elmúlt években, én is azért fogadtam el a DVTK ajánlatát, mert előrelépésnek gondolom a karrieremben. Tudom, hogy az évek során több román játékos is szerepelt Magyarországon, akik rendre szép dolgokat nyilatkoztak utána az itt töltött időről. Pályafutásom során számtalan poszton játszottam már, még szélső hátvédet is, de a középpálya közepén érzem a legjobban magam, valamint jobb vagy bal oldali szélsőként szeretek még játszani. Alig várom, hogy csatlakozzam a társakhoz, elkezdjük a közös edzéseket, minél előbb jó formába kerüljek, és a csapat hasznos tagja legyek” – nyilatkozta az új igazolás.

fociclub

A Rutinos román középpályás szerződött az NB I-be – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.