Scudetto: Az Internazionale huszadszor olasz bajnok

A kék-feketék már az első félidőben vezetést szereztek Francesco Acerbi góljával, majd a második elején Marcus Thuram duplázta meg az előnyt. A hajrában Fikayo Tomori ugyan szépített, de a Milan nem tudta elnapolni az Inter ünneplését, mert nem sikerült egyenlítenie. A hosszabbításban kissé elszabadultak az indulatok a pályán, ezért három játékost is kiállított a bíró.

A Derby della Madonninának is nevezett rangadót sorozatban hatodszor nyerték meg Simone Inzaghi vezetőedző tanítványai. Összességében azért kiegyenlítettebb a mérleg: az eddigi 239 hivatalos mérkőzésen 91 Inter-siker mellett 69 döntetlen és 79 Milan-győzelem született.

A 27 kör óta veretlen Internazionale előnye az újabb diadallal 17 pontra nőtt a második Milannal szemben, ami behozhatatlan tekintve, hogy már csak öt mérkőzés van hátra. Az Inter 2021 után vívta ki a scudettót, ráadásul huszadik diadala azt jelenti, hogy a következő szezontól két csillag díszítheti a klub címerét. A 36 bajnoki címével csúcstartó Juventusnak három csillagja, míg a 19-szer aranyérmes AC Milannak egy van.

AC MILAN–INTERNAZIONALE 1–2 (0–1)
Milánó, San Siro. Vezette: Colombo
MILAN: Maignan – Calabria, F. Tomori, Gabbia, Théo Hernández – Y. Adli (Bennaszer, 68.), T. Reijnders (Giroud, 52.) – Musah (N. Okafor, 77.), Loftus-Cheek (Chukwueze, 68.), Pulisic – R. Leao. Vezetőedző: Stefano Pioli
INTERNAZIONALE: Sommer – Pavard, Acerbi, Bastoni (De Vrij, 88.) – Darmian (Dumfries, 84.), Barella (Frattesi, 77.), Calhanoglu (Aslani, 84.), Mhitarjan, Dimarco (Carlos Augusto, 77.) – M. Thuram, Lautaro Martínez. Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: F. Tomori (80.), ill. Acerbi (18.), M. Thuram (49.)
Kiállítva: Théo Hernández (90+4.), Calabria (90+7.), ill. Dumfries (90+4.)

Írta a Magyar Hírlap