Sparring Day: Jól szolgálta a felkészülést!

A gyakorló küzdelmek fontos részét képezik nem csak a jövő versenyzői számára, hanem azok részére is, akik versenyek, egy hosszabb versenyidényre készülnek. Segíti a ráhangolódást, a küzdelmi stílus csiszolását és mivel gyakran olyan partnerrel kerülnek össze, akit nem ismernek, versenyszerű körülményeket biztosítanak, vagyis a Sparring Day nagyon hasznos rendezvény!

A Békés Megyei Kempo Egyesület ötödik alkalommal megrendezett gyakorló küzdelmi napja, a Warriors Sparring Day új helyen került lebonyolításra Békéscsabán, a Rendezvénypajtában. Egy ring és két tatami küzdőtér várta a jelentkező harcosokat. A szakmai nap, – amit a Békés Megyei Harcművész Szövetség is támogatott – a tatamis point-fighting és light-contact kick-box mérkőzésekkel kezdődött Schaffer Katalin, Hidvégi Nándor és Gregor László bíráskodása mellett.

A közeli klubokon kívül nem csak az ország távolabbi részéről jöttek – például Nyíregyháza, Baja – hanem két aradi klub versenyzői is eljöttek, nemzetközivé avatva az eseményt. A párosítások elkészítését és a bíráskodás nagy részét Hricsovinyi Károly ( Bcs. JALTE SE- Energy Gym) oldotta meg magas szinten. Szakmai véleménye szerint a romániai versenyzőket az erőből történő, míg a magyarokat a technikásabb küzdelem jellemezte, és számos remek gyakorló mérkőzés alakult ki.

A mérkőzések zömében K-1 szabályrendszerben zajlottak, de low-kick, MMA  és ökölvívó mérkőzéseket is láthattak a szép számban kilátogató nézők, akik között jól ismert egykori küzdősportolók és edzők is feltűntek.

Az eseményt Herceg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki egykor maga is karatézott, s rendszeresen megjelenik a megyeszékhely küzdősport rendezvényein- megtisztelve a küzdőtérre lépő versenyzőket! Az elkezdődő mérkőzések bizony, nem tapogatózó jellegűek voltak, igen csak „odavágtak” egymásnak a résztvevők, nem egy rászámolás is előfordult. A nézők ennek megfelelően gyakran harsány biztatással járultak hozzá a versenyhangulat kialakulásához. A nap vége fele a gyulai rúdtáncos hölgyek mutatták be tudásukat, emelve a nap színvonalát.

 

 

The post Sparring Day: Jól szolgálta a felkészülést! appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .