Utánpótlás OB a Kakucs ringen

A nemzetközi utánpótlás bajnokság naptárában, amit a Szlovákokkal közösen rendez a magyar szövetség, idén egy hosszú nyáriszünet vágta ketté az öt fordulóból álló sorozatot. Első két hétvége tavasszal lezajlott, amiből egyet a szlovákok, egyet a magyarok rendeztek.

Azonban a hosszú nyári szünet után ismét a magyarokon volt a sor és a hazai Kakucsringen versenyezhettek a fiatalok az elmúlt hétvégén. A Chrobák Motorsport Egyesület erről az eseményről sem maradhatott le, hiszen több kategóriában is vezetik a bajnokságot a Chrobák Janitól tanuló fiatalok.

A legkisebb géposztályban a PW50-es kategóriában három fiatal is küzd a pontokért a Chrobák Jani vezette egyesületből. Ezen a hétvégén a legeredményesebb közülük Kalmár Zalán volt, akinek a nagyon szép második pozíciós időmérője után az első versenyen a harmadik, míg a második versenyen a negyedik helyen sikerült célba érnie.

Lukács Tamás folyamatos csatában volt a második számú bolyban, majd végül az első versenyen a hatodik, míg a második versenyen a hetedik helyen sikerült célba érnie.

Dézsi Péter már kevésbé volt szerencsés, hiszen a második futamon sajnos az ötödik helyről kényszerült feladni a versenyt egy technikai hiba miatt. Az első versenyen azonban a hetedik helyen zárta a futamot.

Soron következő kategória a PitBike Minimotard volt, amiben szintén érdekelt volt az egyesület. Vincze Martin nagy előnnyel nyerte mindkét futamot, azután, hogy az időmérőn két másodperccel gyorsabb volt minden ellenfelénél.

Mindkét futamon sikerült Hernádi Barnabásnak beérnie a második helyen, így övé lett az összesített második hely is.

Összesített harmadik helyre egy negyedik és egy harmadik hellyel Nagy Attila állhatott, aki az SSP 300-as tanuló évében vissza ült kicsit pitbike motorjára.

Czepó Donát is indult ebben a géposztályban, neki egy ötödik és egy negyedik helyet sikerült összeszednie.

A MiniGP Ohvale kategória sajnos kicsit szerényebb létszámmal rendelkezett ezen a hétvégén, de ettől függetlenül Bagdány Máté nagyon szépen versenyezve, a verseny végére nagy fölényt kialakítva nyerte meg mindkét futamot.

MiniGP Open kategóriában Czepó Donát áll versenyben az éves pontversenyben. Donát mindkét futamon végig csatában volt versenytársával, majd végül az első versenyen sikerült neki a bronzérmes pozíciót megszerezni, a másodikon azonban a negyedek helyen ért célba.

Az Open kategóriában lett értékelve Kolarovszki Mór is, aki a jóval gyengébb gyári NSF100-as motorjával állt rajthoz. Azonban ezzel is sikerült neki a harmadik időt motoroznia az időmérőn. A jóval erősebb 160-as, 190-es és 250-es motorok között a rajtnál alul maradt, de az előtte harmadik és negyedik helyen csatázó két versenyzőt folyamatosan tolta a versenyeken.

Ezen a hétvégén egy beugró kategória is volt, mégpedig az R125-ös motoroknak. Itt a Chrobák Motorsport Egyesületből Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás álltak rajthoz. Adél sajnos a bemelegítő edzésen a hideg aszfalton elcsúszott. A motort nem sikerült tökéletesen helyre hozni, de felemás kormánnyal is végig versenyezte a hétvégét. Adél ennek ellenére az első versenyen hatodik, míg a másodikon ötödik lett.

A másik versenyző itt Hernádi Barnabás volt. Barnabás mindkét versenyt nagy előnnyel megnyerte, így az összesített értékelésben is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Következő helyszín a szlovákiai Nagyszombat, majd még két hétvége következik. Az Euroringen a MAMI Kupa sorozat következő fordulója , illetve az ADAC-s különítmény német ország felé veszi az irányt a záró hétvégére.

The post Utánpótlás OB a Kakucs ringen appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .